Rendhagyó tárlatvezetés

2024.02.28. 19:00

Meder program, időben, térben, lélekben

Az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület Meder programjának rendhagyó tárlatvezetése folytatódott szerdán. Kajsza Péter, az egyesület elnöke elmondta, sikeresen pályáztak a Bethlen Gábor Alapkezelő által meghirdetett – Városi Civil Alap – munkára.

Mauthner Ilona

Az érdeklődőknek Matókné Kapási Julianna tartott tárlatvezetést (Fotó: M. D.)

Ennek keretében három témakörben, témakörönként öt-öt alkalommal, szerveztek előadásokat. 

Az „Időben” témakörben, a Wosinsky Mór Múzeumban lesznek előadások, a középkort, török kort, az újjáépítést, a 19. századi reformokat és a 20. századot mutatja be, Weisz Péter, a Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium történelemtanára.

A második témakör a „Térben” nevet viseli, ez a program kezdődött el szerdán, délután, a Művészetek házában. Kajsza Péter elmondta, minden előadáson egy-egy épületet mutatnak be, melyek meghatározzák a megyeszékhely életét. Szerdán a Művészetek házát „járták körbe” gondolatban az érdeklődők, vagyis megismerhették az épület funkciója mellett annak történetét is. A következő előadás ebben a témakörben márciusban lesz, akkor a Tudásközpontot, áprilisban a belvárosi katolikus templomot, májusban a Wosinsky Mór Múzeumot, júniusban pedig a Vármegyeházát ismerhetik meg kívül-belül, a pincétől a padlásig.

A harmadik témakör a „Lélek” lesz. Júniusban egy nagyobb előadást is terveztek ebben a témában a szervezők: Mit üzen a tested-lelked? címmel. Az előadó pedig dr. Buda László orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta lesz. A lelki séták további öt előadására az év második felében kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában