TV-ajánló

2024.02.25. 17:58

Meryl Streep tökéletlenül is tökéletes

Meryl Streep nem tud hibázni. Fiatalkora óta minden filmjében zseniális alakítást nyújt, számtalan arcát megmutatta már a különböző karakterek megformálása során, és mostanra mindenkinél több Oscar-jelölést gyűjtött be a színésznők között.

Révészné Hanol Erzsébet

Meryl Streep, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

A Florence Foster Jenkins életét bemutató Florence – A tökéletlen hang című filmben is zseniális. A valós eseményeken alapuló történetben a Streep  által játszott New York-i örökösnő arról álmodik, hogy fellép a Carnegie Hallban, amely minden művész életének csúcspontja. Miután zongoristaként nem tudja valóra váltani az álmát, úgy dönt, hogy operaénekesnő lesz, annak ellenére, hogy a hangja rettenetes. Csak ezt ő nem veszi tudomásul.

Férje és menedzsere, az angol színész St. Clair Bayfield (Hugh Grant) támogatja a lehetetlen küldetést. Keményen dolgozott azért, hogy a nő ne szégyenüljön meg: az előadások általában zártkörűek voltak, gondosan válogatott vendégekkel. A hallgatóság igyekezett úgy viselkedni, mintha gyönyörű előadást hallanának, és hogy elfojtsák a nevetést, gyakran tapsoltak, ovációztak. Florence azonban saját vélt sikereitől felbátorodva egyre nagyobb helyeken akart fellépni. 1944-ben, 76 évesen kibérelte a Carnegie Hallt, hogy kétezer ember előtt léphessen fel. Bayfield ekkor már nem tudta megakadályozni a szembesülést a tehetségtelenséggel.

Ám annak ellenére, hogy Florence Foster Jenkins borzalmasan énekelt, hangfelvétele máig az egyik legkeresettebb. Nem csoda, hogy film is készült keserdédes sorsáról.

Florence – A tökéletlen hang, Mozi Klub, vasárnap, 20.45.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában