Tv ajánló

2024.03.14. 17:00

A lebilincselő krimi már-már horrorba megy át

A törvény nevében című sorozat első évadának záró részeit tekinthetik meg csütörtök este az HBO3 műsorán.

Farkas Eszter

Matthew McConaughey, az egyik főszereplő

Forrás: Shutterstock

Minden elfogultság nélkül Matthew McConaughey és Woody Harrelson, azaz Cohle és Hart nyomozók története a legizgalmasabb a sorozat évadait nézve, valóságos mestermű. Minden évad egy új nyomozó történetét mutatja be a nézőknek.

A sorozat egyik szála arról szól, hogyan találják meg a nyomozók az amerikai kisvárosban a brutálisan meggyilkolt áldozatok gyilkosát, míg a másik szál végig azt mutatja be, hogy milyen Cohle és Hart kapcsolata egymással. Úgy gondolom, a néző számára maga az ügy felderítése mindig is a második helyen áll majd. Nem arra lesznek elsősorban kíváncsiak, hogy ki volt a Sárga Király, vagy hogy Hart és Cohle hogyan találja meg őt. Jelentősebb a történet és a cselekmény szempontjából a két detektív kapcsolatának fejlődése.

A sorozat végig izgalmas és a finálé valóban magával ragadó. Az utolsó rész atmoszférája érezhetően intenzívvé és filmszerűvé tette azt a jelenetet, ahol az alagútban vannak és egy hátborzongató hang hallható, ami annyira kísérteties volt, hogy már-már egy horrorban érezhette magát tőle a néző. Nagyon kevés sorozatban tudták elérni ezt a kézzelfoghatóan átható hangulatot. A zárójelenet is a két nyomozó kapcsolatát emeli ki. Vajon Cohle közel két évtizednyi vadászat után végre lezárhatja az ügyet?

A törvény nevében 1. évad 8. rész, HBO3, 20.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában