Zeneiskola

2024.03.13. 18:30

Hatvan diák zongorázott Szekszárdon

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában regionális zongoraversenyt tartottak szerdán. Fejér, Somogy és Tolna vármegye zeneiskoláinak zongorista növendékei jelentkeztek a felhívásra, összesen hatvanan.

Mauthner Ilona

Három vármegye zeneiskoláinak növendékei versenyeztek

Fotó: Makovics Kornél

Nyolc korosztályba sorolták a versenyzőket, ennek megfelelően határozták meg a műsoridőt is. A versenyzőknek születési idejük szerint, korcsoportonként kellett nevezni. Két különböző stílusú és karakterű darabot kellett kotta nélkül eljátszani. A műsoridőt túllépni nem lehetett.

Fotó: Makovics Kornél

A legkisebbeknek 3 perc, a legnagyobb diákoknak pedig 10 perc volt a kötelezően meghatározott műsoridő. A versenyen előadott műveket csak a versenykiírás szerint lehetett kiválasztani.

Az intézmény vezetője elmondta, a verseny célja az volt, hogy az alapfokú zongoraoktatás eredményeit mutassák be a diákok, illetve a verseny jó lehetőség volt arra is, hogy a kiemelkedően tehetséges fiatalokat megismerjék.

Fotó: Makovics Kornél

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában