Hangverseny

2024.03.16. 16:31

Kamarakoncertet hallhattak a bogyiszlói iskolások

Az Anima Musicae Kamarazenekar adott koncertet a napokban a bogyiszlói általános iskolásoknak.

Révészné Hanol Erzsébet

A művelődési házban hallgatták a koncertet a gyerekek (Beküldött fotó)

„Táncok, népszerű slágerek magyar köntösben!” címmel adott nemrégiben koncertet a bogyiszlói általános iskolásoknak az Anima Musicae Kamarazenekar. A gyerekeket a művelődési házba várták, előadásuk központi részét a magyar ember életében mindig fontos szerepet betöltő tánc képezte, mely áthatja az ünnepeket, a hétköznapokat, az ismerkedési és érintkezési rítusokat és megihlette a klasszikus zenei és filmzeneszerzőket.

Miként azt a település Facebook-oldalán írják, a gyerekek figyelmét G. Horváth László koncertmester irányította az elhangzó művekre. Interaktív módon, kérdésekkel, történetekkel vonta be a hallgatóságot az előadásba. A gyermekek és kísérő tanáraik is maradandó zenei élményben részesültek.

A hétköznapokat, az ismerkedési és érintkezési rítusokat és megihlette a klasszikus zenei és filmzeneszerzőket (Beküldött fotó)

A koncert a Filharmónia Magyarország Ifjúsági bérletsorozatának második előadása volt. Az évad a Kéméndi Trió – A harmonika világa című koncertjével zárul majd. Az ifjúsági hangversenyek bogyiszlói megvalósulását a Gyermekekért, Bogyiszlóért Alapítvány, a Bogyiszlói Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a falu önkormányzata támogatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában