Koncert

2024.04.02. 07:00

The Annie Project Bonyhádon lép fel

Pécsi zenekar ad koncertet a hétvégén Bonyhádon, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban. A régi slágereket új köntösben előadó zenekar, a The Annie Project, frontemberével, Ócsai Annamáriával alias Annie-vel beszélgettünk.

Farkas Eszter

Ócsai Annamária operaénekes, előadóművész és magánénektanár 2009-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem énekművész-tanár szakán.

The Annie Project.
Annie egy régi álmát valósította meg 2020-ban, mikor zenésztársaival Pécsett megalapította zenekarát The Annie Project néven. Fotó: Beküldött 

– Operaénekesként a Pécsi Nemzeti Színház és a Miskolci Nemzeti Színház vendégművésze voltam – emelte ki Annie. Többek között olyan zenekarokkal és karmesterekkel dolgoztam együtt, mint Kocsis Zoltán, a Nemzeti Filharmonikusok, Vajda Gergely, a Magyar Rádió Zenekara, Bogányi Gergely vagy a Pannon Filharmonikusok. 

Szerepelt többek között: Mozart Figaro házasságában Cherubinként, Verdi Falstaffjában Quicklyként, Kodály Zoltán Háry Jánosában Örzseként, Purcell Dido és Aeneas című művében Didoként, Mozart Varázsfuvolájában a II. Dáma szerepében és Bizet Carmenjében Mercedesként. 2012-ben került Bonyhádra, mint a Bartók Béla Zeneiskola magánénektanára. 

– Fontos számomra, hogy a színpadi lét mellett a tanításban is kiteljesedjek, és át tudjam adni mindazt a tudást és tapasztalatot, amit művészként megélek a színpadon. Az előadóművészet és a tanítás által elhivatott vagyok a zenei értékek megőrzésében és továbbadásában. Az idei évtől hangképzést tartok a pécsi VoiSingers kórusnak. 

The Annie Project négy éve alakult meg

Annie egy régi álmát valósította meg 2020-ban, mikor zenésztársaival Pécsett megalapította zenekarát The Annie Project néven. 

– Régi magyar slágerek, sanzonok és Karády Katalin dalainak modern feldolgozásai mellett repertoárunkban helyet kapnak a nemzetközi korai jazz és swing stílusú dalok is. Célunk újjávarázsolva minél szélesebb körben eljuttatni ezeket a múlt századi, mégis kortalan dallamokat közönségünkhöz. 

Annie operaénekesként végzett a Pécsi Tudományegyetemen, útja a tanítás felé, illetve a szívéhez nagyon közelálló 20-60-as évek zenéihez vezetett. Ennek az időszaknak az életérzései nemcsak zenei szempontból, de életstílusban, öltözködésben is a mai napig teljesen elragadják. 

– A zenekari munka egy különleges hobbi számunkra, felpezsdít, élettel telít. A közös zenélés, a slágerek újrahangolása nekünk a kiteljesedést jelenti. Zenekarunk jelképe a pávatoll, a színek kavalkádja, a szabadság és szépség, a megújulás, a méltóságteljesség szimbóluma. Az évek során formálódtunk, változtunk, kerestük a legjobb felállást. Különbözőségeink, egyediségeink teszik színessé csapatunkat. Egységként élünk a próbákon és koncertjeinken, ebből szeretnénk minél többet átadni közönségünknek. Van köztünk tanár, mérnök-informatikus, orvos és hivatásos zenekari tag is. Ahogyan nagybőgősünk fogalmazott: csakúgy, mint a főzéskor a konyhában, fűszerekkel ízesítjük az ételt. Hozzáteszünk, elveszünk valamit a zenéből, a magunk arculatára formáljuk, ízlelgetjük, végül a közönségnek tálaljuk szeretettel és élvezettel. 

A zenekar tagjai: Ócsai Annamária - alapító, énekes, Stangl -Bokor Viktória - dob (ütő tanár), Bodó Máté Benjámin - klarinét, szaxofon (mérnök-informatikus), Kovács István - nagybőgő, basszusgitár (a Pannon Filharmonikusok nagybőgőse) és Dr. Döme András Ábel - zongora (orvos).

A koncert április 6-án este a bonyhádi művelődési központban tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában