A Magyar Művészeti Akadémia díjazottja állít ki Bonyhádon

2024.04.11. 09:56

Több külföldi városban is megfordultak a magyar festőművész képei

Gelencsér János festőművész, grafikus Jártamban-keltemben című kiállítását nyitották meg a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban április 10-én, szerdán.

Farkas Eszter

Gelencsér János alkotóval Terescsényi Katalin beszélgetett

Fotó: Máté Réka

A mecseknádasdi gyökerekkel rendelkező művész számos egyéni és csoportos tárlaton mutatta be alkotásait az elmúlt negyven évben, többek közt kiemelve Salgótarján, Szentendre, Paks, Balassagyarmat, Pécs, Budapest, Csongrád, Hosszúhetény, Szeged városát, nemzetközi szinten pedig Londonban, az olaszországi Mostraban és a csehországi Plzenben is szerepeltek képei csoportos kiállításokon.

Szabó László népzenész közreműködött
Fotó: Máté Réka

2019-ben a Magyar Művészeti Akadémia díjazottja lett, tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Hetényi Hetek művészcsoportnak, továbbá a Magyar Grafikusművészek Országos Szövetségének is. A tárlatot Terescsényi Katalin nyitotta meg, a megnyitón közreműködött Szabó László, népzenész és a Bartók Béla AMI népzene tanszak növendékei. A tárlatot május 2-ig lehet megtekinteni a művelődési központ kiállítótermében, hétfőn: déltől tizennyolc óráig, keddtől péntekig: kilenc órától tizenhat óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában