Író-olvasó találkozó

2024.05.19. 14:55

Wessely Gábor és felesége együtt tartottak könyvbemutatót

Feleségével, W. Ábrahám Erzsébet költővel együtt tartotta könyvbemutatóját Wessely Gábor író-újságíró, a Tolnai Népújság szerzője május hetedikén kedden. A két kötetet író-olvasó találkozón mutatták be a nagyközönségnek Sióagárdon a Művelődési Házban.

Brunner Mónika

Sióagárdon találkoztak a könyvszerető közönséggel W. Ábrahám Erzsébet és Wessely Gábor (Fotó: Makovics Kornél)

W. Ábrahám Erzsébet: Csendszóra című, szakrális verseket tartalmazó könyvét és Wessely Gábor: Magyar fanyar című, ismert lapokban, például a Tolnai Népújságban, a Szabad Földben, határon túli újságokban megjelent glosszáit tartalmazó kötetét mutatta be a nagyközönségnek a házaspár. 

Felesége is idézeteket olvasott fel könyvéből 

Sióagárdon, a Művelődési Házban gyűltek össze a könyvszerető közönséggel. W. Ábrahám Erzsébet költő és Wessely Gábor író-újságíró is idézeteket olvasott fel műveiből. Az eseményen közreműködött Dombi Tinódy László előadó és a DeVaLaMi duó, Deák László és Varga Mihály. 

Wessely Gábor lapunknak elmondta, hogy ez volt a második alkalom, hogy a feleségével közösen tartottak könyvbemutatót. Feleségének eddig hat, neki huszonhét könyve jelent meg a mostani kötetekkel együtt.  

– A feleségem elsősorban vallásos, szakrális verseket ír. Sióagárd, a könyveink bemutatójának helyszíne pedig eléggé vallásos falu. Barsi Balázs Széchenyi-díjas ferences rendi szerzetes születési helye, a híres pap, bár már nem Sióagárdon él, minden nyáron misét tart a faluban – mondta Wessely Gábor. 

Közel kerülni az emberekhez 

Hozzátette: míg felesége még mindig kicsit izgul a művei bemutatása előtt, neki ez már nagyjából rutin. Wessely Gábor sok könyvbemutatón vett részt, például a Tolna megyei alkotók antológiája köteteket huszonöt éven át mindig ő mutatta be a nagyközönségnek a "Kézjegy" Tolnai Tollforgatók klubjának elnökeként. 

A könyvkiadásokkal kapcsolatban ismertette, hogy feleségével rendszeresen járnak a könyvekkel kapcsolatos programokra Budapestre, ahol általában hat-tíz példány fogy  el a könyveikből. 

– A könyveink megírásával elsősorban közel akarunk kerülni az emberekhez. Irodalmi közegben élünk, fontos számunkra, hogy ne csak az újságokból, híradásokból ismerjenek minket, hanem személyesen is találkozhassanak velünk. Az emberi kapcsolatok fontosak – tette hozzá Wessely Gábor. 

W. Ábrahám Erzsébet és Wessely Gábor köteteihez Tolna vármegyei utcai árusoknál, például a szekszárdi volt Domusnál található könyvesboltnál lehet hozzájutni. 

Wessely Gábor Magyar fanyar című kötetét korábban Pakson is bemutatta az olvasóknak. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában