Futsal

2017.12.06. 13:50

Megyes Ágnes nagy napja: lánykérés után jött a dupla

Címkék#női futsal

A Szekszárd simán nyert a Miskolc ellen, a Tolna pedig bravúrral szerzett egy pontot a bajnok Hajdúböszörménytől a női futsal NB I hétvégi meccsén.

Rónai Gábor

Mesébe illő jelenettel kezdődött a Szekszárd és a Miskolc összecsapása. A hazaiak játékosának, Megyes Ágnesnek a párja a kezdőkörben, fél térdre ereszkedve megkérte a kezét. A közönség állva tapsolt, a kiváló játékos könnyekig hatódott – és természetesen igent mondott. A romantikus felvezetéstől feldobódott a szekszárdi csapat, amelyik szinte a kapujához szögezte riválisát. Ezért is hatott sokként, amikor a hatodik percben a DVTK előremerészkedett, és Miliczki Noémi révén rögvest vezetéshez is jutott. Sőt két újabb ziccer adódott a vendégek előtt. Szerencsére nem ijedt meg, fokozta a nyomást a Szekszárd és előbb Ganczer Hajnalka egyenlített, majd az eljegyzett Megyes gólja már a vezetést jelentette az Agenta Girls számára. A szünet után Buchmüller Petra szerzett újabb gólt, aztán újfent a feldobódottan játszó Megyes volt eredményes. Miliczki szépítőgólja már nem osztott, nem szorzott. 

„Jól kezdtük a mérkőzést, uraltuk a játékot, de a semmiből mégis a vendégek szereztek vezetést. A helyzeteink bőven megvoltak, de a játékunk sebességével nem voltam elégedett. Fontos volt, hogy vezessünk már az első félidőben. A másodikban is nagyjából ugyanaz történt, mint az elsőben, bár a Miskolc letámadott, nem lepett meg minket. Nagyon szép gólokat rúgtunk, teljesen megérdemelten nyertünk. Fejlődnivalónk van még sebességben és minőségben is, de összességében jól nézett ki az egész. Gratulálok a lányoknak, és sok boldogságot kívánok Megyes Áginak és párjának” – értékelt Micskó Márk, a szekszárdiak edzője.

Tolnai bravúr

A Tolna-Mözs csapata azok után, hogy otthon legyőzte a címvédőt (3–1), idegenből is pontot lopott, elsősorban kapusa, Ősz Csenge remek védéseinek köszönhetően.

„A HTE nagyon erős csapat, nem véletlenül vezetik a tabellát. Különösen otthonukban, saját szurkolótáboruk előtt nagyon jók. Tudtuk, hogy nehéz lesz pontot szereznünk, sok problémával küzdünk hétről hétre, ami nem segíti felkészülésünket. Játékosaink mentálisan nagyon odatették magukat, és igazi csapatmunkával értük el célunkat, a pontszerzést. A mérkőzésen elsősorban a küzdelem dominált. A legnehezebb pillanatokban kapusunk átlendített minket a holtponton. Nagyon köszönöm játékosainknak a jó játékot, és remélem, ebből a döntetlenből önbizalmat meríthetünk” – mondta Volodimir Kolok, a tolnaiak edzője.

 

Agenta Girls Szekszárd FC–Miskolci Vénusz 4–2 (2–1). Szekszárd, 350 néző. V.: Éreth A., Bíró R., Domokos L.

Szekszárd: Hargas – Ganczer H., Megyes, Buchmüller P., Horváth K. Csere: Deczki, Kágyi, Fábián R., Beke.

Vénusz: Almási – Váradi, Kovács Anikó, Szőke, Bernáth. Csere: Putnoky, Tamók, Miliczki, Kovács Alíz, Galambvári, Skaliczki, Palakovics. Edző: Uray Attila.

Gól: Megyes (15., 34.), Ganczer (15.), Buchmüller P. (25.), illetve Miliczki (6., 34.).

Hajdúböszörményi TE–Brandmission-Artifex Tolna 1-1 (1-0). Hajdúböszörmény, 100 néző. V.: Szabó F., Kovács Á., Tóth G.

HTE: Torma – Szekér, Vígh R., Tell, Pádár. Csere: Quirikó, Bokor, Nagy A., Kota, Farkas É., Benkő, Szilágyi, Mogyorósi. Edző: Quirikó Vivien.

Tolna: Ősz – Szalkai, Folk Zs., Varga A., Vaskovecs. Csere: Szolomaha, Üveges. Edző: Volodimir Kolok.

Gól: Benkő (10.), illetve Szalkai K. (30.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!