labdarúgás

2017.12.05. 07:00

Tóth Tamás volt az őszi idény legjobbja a megye kettőben

Hat csapatból került be játékos a megyei másodosztályú focibajnokság őszi szezonjának válogatottjába. A prímet a Bonyhád-Börzsöny viszi három futballistával, a Mórágyot, a Kisdorogot és a Faddot kettő, a Madocsát és a Simontornyát egy játékos képviseli.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Kereken 100 játékos kapott helyet a megyei másodosztályú bajnokság őszi fordulóinak legjobb tizenegyébe, posztokra bontva 10 kapus, 41 védő, 25 középpályás és 24 csatár. Az őszi szezon válogatottjába hat együttes ad játékost: a második helyen telelő Bonyhád-Börzsöny SE három, a még dobogós pozícióban lévő Mórágyi SE, a negyedik Kisdorogi FC és a hetedik Faddi SE kettő-kettő, míg az ötödik Madocsa SE és a tizedik Simontornya TC egy-egy futballistával képviselteti magát.

Ketten így is kimagaslottak a mezőnyből, a börzsönyiek középpályása, Máté Norbert hatszor, míg a mórágyiak támadója, Tóth Tamás hétszer volt a legjobb tizenegy tagja. Utóbbi mindezt úgy hozta össze, hogy a Gyönk elleni három pontot játék nélkül kapták meg, míg az első fordulóban nem játszott a csapata.

A 18 éves támadó ezzel kiérdemelte Tolnai Népújságnál az ősz legjobb játékosa címet. Tóth Tamás 28 találattal vezeti a mesterlövészek listáját, egyben csapata góljainak majdnem felét ő jegyzi. Nem kérdés tehát, hogy helye van az őszi idény válogatottjában, ahogy az sem, hogy kezdi kinőni a megyei másodosztályt (tavaly 40 találattal lett gólkirály). Az sem lenne meglepő, ha a téli szünetben vagy a szezon végén magasabb osztályban szerepelne. Nélküle azért más lenne a Mórágy játéka, még úgy is, hogy az ificsapat révén van merítési lehetősége Illés Béla edzőnek. Tóthtal vagy nélküle, de a bajnoki cím a völgységiek célja, akik a gyenge idénykezdet után magukra találtak, s csak egypontos hátrányból várják a tavaszi folytatást.

Ha már a csatársornál tartunk, a góllövőlista második és harmadik helyezettje fért még a támadósorba. A kisdorogiak és a faddiak eredményessége is nagyban függ az elsőszámú gólvágójuktól, Schiller Adriántól, illetve Fejes Zoltántól. Előbbiek – hasonlóan a Mórágyhoz – pocsékul kezdték a szezont, de ahogy Schiller megtalálta a góllövő cipőjét, úgy táltosodott meg a csapata is. Utolsó nyolc meccsét egyaránt megnyerte a Kisdorog, a veretlenségi sorozatuk pedig már tizenegy bajnoki összecsapás óta tart.

Hasonló a helyzet Fejesnél és a Faddnál, a 49 esztendős csatár öt alkalommal szerzett kettő, kétszer pedig három gólt egy mérkőzésen, ami irigylésre méltó, s legfőképpen fiatalokat megszégyenítő teljesítmény.

A középpályán kisebb börzsönyi uralom van, az ezüstérmes helyen telelő csapatból két szűrő, a fentebb említett Máté Norbert, valamint a játékos-edző Hosnyánszki Zsolt kapott helyet, aki háromszor szerepelt a forduló válogatottjában. A támadószellemű játékos a simontornyai szélső, Ambrus László, aki edzőként és házi gólkirályként is megállja a helyét.

A védelem igazán „soknemzetiségű”, a két szélen a madocsai Kern Tamás és a mórágyi Rozgonyi Erik lép fel a támadásokhoz, ha kell, középen pedig a faddi Mausz Péter és a kisdorogi Bordi Richárd állítja meg a támadókat. Előbbi amellett, hogy csak két mérkőzést hagyott ki (mind a tizenháromszor kezdőként szerepelt), két gólt is jegyez már idén.

A kapus kiléte Ladányi Roland személyében nem lehet kérdés, hiszen a börzsönyiek kapták a legkevesebb gólt az ősszel. A rutinos hálóőr tizenhárom alkalommal lépett pályára, átlagosan egyszer kapitulált meccsenként. Egyedül a kisdorogiak elleni kiállítása csúfít bele az összképbe.

Rajtuk kívül is voltak még szép teljesítmények az idei szezonban, mindent egybevéve egy játékos hétszer, egy hatszor, öt négyszer, tíz háromszor, tizenkilenc kétszer, hatvannégy pedig egyszer volt ott a 2017/2018-as megye kettes bajnokság őszi szezonjának válogatottjában.

Mesterlövészek – A megyei II. osztály, a góllövőlista élcsoportja

28 gólos: Tóth Tamás (Mórágyi SE), 20 gólos: Schiller Adrián (Kisdorogi FC), 18 gólos: Fejes Zoltán (Faddi SE), 15 gólos: Ambrus László (Simontornya TC), 12 gólos: Goman Dániel (KSE Gyönk), 11 gólos: Csende Imre (Szekszárdi UFC II.), Máté János (Kaposszekcső-Csikóstőttősi KSE), Szlucska Zsolt (Dunakömlődi SE).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!