KÉZILABDA

2018.04.24. 10:53

A szezon meccsét játszották a Gólyák a mislenyiek ellen

Berg Sándor, fotó: Mártonfai Dénes

Hétszer változott a vezető csapat személye, végül 23–23-as döntetlenben „egyezett ki” a Szekszárdi Fekete Gólyák KC és a Kozármisleny SE a női NB I./B Nyugati csoportjának hétvégi rangadóján.

A negyedik helyért vívott csatára ismét olyan hangulat járta át a szekszárdi sportcsarnokot, mint amilyen a város csapatának aranykorában uralkodott. A két szurkolótábor hangpárbajával kezdődött a mérkőzés.

Bár döcögött a Gólyák szekere, az első félidő után jelentős előnnyel mehettek pihenőre. Harminc perc alatt valamennyi hazai mezőnyjátékos gólt szerzett, de elsősorban hatékony védekezéssel és a jó kapusteljesítménnyel léptek el négy góllal a vendéglátók, akiknek a kispadján ezúttal is Tabajdi Ferenc ült (az utolsó hat percet 6–0-ra nyerték meg Nagy Szilviáék).

A szünet után viszont nyolc percig nem találtak kapuba a hazaiak, előnyüket mégis meg tudták tartani, a 45. percben 17–14 volt az állás. Mindaddig, amíg Schell Gabriella egy védésnél talpsérülést nem szenvedett (55. p.: 19–22).

A mérkőzés egyik hőse a helyére beálló 16 éves Szalai Szonja lett, tíz másodperccel a vége előtt egygólos vendég- vezetésnél ziccert hárított. A másik „sztár” Kaveczki Edina volt, aki dudaszót megelőző találatával otthon tartotta az egyik pontot az óriási akarattal játszó Szekszárd.

Tabajdi Ferenc, a szekszárdi klub szakmai igazgatója: – Nagyra értékelem a lányok küzdeni tudását. Az utóbbi hetekhez képest több hibával is pontot tudtunk szerezni. Nagyon bízom abban, hogy Horváth Szimonetta hamar meggyógyul, s nem kell leülnöm a kispadra, mert a mérkőzés semleges résztvevőinek ténykedését nehezen tolerálom.

Női NB I./B, Nyugati csoport, 23. forduló.

Szekszárdi FGKC–Kozármisleny SE 23–23 (14–10). Szekszárd, 300 néző. Vezette: Földesi, Halász.

Szekszárd: Schell – Grénus 2, Fehér T. 1, Nagy Sz. 2 (1), GYENIS 1, KAVECZKI 9 (2), TAUKER 6. Csere: Szalai – Tóth B. 1, TUTTI, Weigel.

Hetesek: 6/3, ill. 3/3.

Kiállítások: 12 + piros lap, ill. 16 perc + piros lap.

Az FGKC vasárnap (16 óra) a Csurgó vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!