futsal

2018.04.28. 09:00

Megyei derbi a bronzéremért

Rónai Gábor, fotó: Mártonfai Dénes

A szezon legkomolyabb téttel bíró csatáját vívja a Szekszárd és a Tolna-Mözs a női futsal NB I-ben. A szombaton kezdődő és két győzelemig tartó párharcban a bajnokság a bronzéremért csatázik a két megyei élcsapat.

Csalódott együttesek csatájaként szokták emlegetni a bronzmérkőzést, de ez esetben, már a párosítás miatt erről szó sem lehet. A Szekszárd és a Tolna-Mözs csatája legyen akár csak egy hétközi bajnoki, mindig igazi presztízsütközet. Így lesz ez ezúttal is, s abban is biztosak lehetünk, hogy hatalmas csatát hoz majd a párharc, amelynek első mérkőzését most szombaton 18 órától a szekszárdi városi sportcsarnokban játsszák (a második meccset május 12-én rendezik Tolnán).

Micskó Márk együttese várhatja kedvezőbb előjelekkel a helyosztót, hiszen az alapszakasz mindegyik bajnokiján győzött. A két szekszárdi összecsapáson egyaránt 3–2-re, nyertek Buchmüller Petráék, a tolnai találkozón pedig 2–1-es vendégsiker született. Mégsem mondhatjuk biztosra, hogy a Szekszárdé lesz a bronzérem, mert egy ilyen tét megkétszerezheti a csapatok erejét, s a Tolna-Mözs a Magyar Kupa megnyerésével már bizonyította idén, hogy egy-egy találkozón bármire képes lehet.

Az elődöntőben az alapszakaszt negyedik helyen záró tolnaiaknak volt nehezebb dolguk, mégis három meccses párharcra kényszerítették a bajnoki címvédő Hajdúböszörményt. Az első meccs 5–1-es veresége után a másodikat 2–1-re megnyerték, s bár a harmadikat 2–0-ra elveszítették, a helyzeteik alapján megvolt az esélyük a bravúrra. A szekszárdiak is a gyenge helyzetkihasználásuk miatt bukták el a Astra elleni párharcot. A hazai pályán, hosszabbítás után elszenvedett 4–2-es vereséget (a rendes játékidőben 2–2 volt az eredmény) követően 2–1-re vezettek a visszavágón, ám képtelenek voltak lezárni a párharcot, a rutinos kiskunfélegyháziak pedig a hajrában eldöntötték a továbbjutást.

Női NB I, helyosztó a 3. helyért, 1. mérkőzés

Agenta Girls Szekszárd FC–Brandmission Artifex Tolna-Mözs. Szekszárd, városi sportcsarnok, szombat, 18 óra. Vezeti: Liebhardt A. (Zsarnóczay T., Soós K.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!