futsal

2018.05.13. 20:00

A Tolna-Mözs szerezte meg a bajnoki bronzérmet

Ahogy az első összecsapást, úgy a másodikat is büntetőkkel nyerte meg a Brandmission-Artifex Tolna-Mözs női futsalcsapata, ezzel 2–0-s összesítéssel szerezte meg a bajnoki bronzérmet az Agenta Girls Szekszárd FC előtt.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Védelmi hibát követően a vendég Szekszárd gyorsan megszerezte a vezetést, amely irányította az első félidőt. Jól megszervezte csapata védekezését Micskó Márk, játékosai már a félpályán megakadályozta az ellenfél támadásait. A Tolna elvétve jutott csak el a kapuig, de egy begyakorolt szabadrúgás-kombináció után sikerült egyenlítenie.

A játékrész utolsó két percére nagyobb fokozatra kapcsolt mindkét csapat, pedig addig sem volt unalmas a mérkőzés. Adódtak lehetőségek mindkét oldalon, de sem Hargas Annamária, sem pedig Ősz Csenge eszén nem tudtak túljárni.

Gyors gólváltással kezdődött a második félidő, a hazaiak egyre többször jutottak el lövésig. Az utolsó percekben Kaiser Karina és Szalkai Kitti, a másikon Horváth Katalin és Ganczer Hajnalka dönthette volna el a mérkőzést, de valamennyiük lövését védte a kapus.

A hosszabbításban is maradt erejük a csapatoknak, de újabb gól már nem született, így következhettek a büntetőt. Ahogy két hete Szekszárdon, úgy most is a tolnai lányok bírták jobban idegekkel.

A Szekszárd két dobogós szezon után (a 2015/2016-os idényben bronz-, tavaly ezüstérmes volt) ezúttal érem nélkül maradt, a Tolna-Mözs viszont a Magyar Kupa-elsőség mellé a bajnoki harmadik helyet is megkaparintotta.

Női NB I, a 3. helyét, 2. mérkőzés. Brandmission-Artifex Tolna-Mözs–Agenta Girls Szekszárd FC 2–2 (1–1). Büntetőkkel: 4–3. Tolna, 200 néző. V.: Dobai (Kócsó, Brezovai). Tolna-Mözs: Ősz – Horváth H., Kaiser, Varga A., Üveges. Csere: Farkas K., Szalkai, Folk Zs. Edző: Tóth Ferenc. Szekszárd: Hargas – Ganczer, Megyes, Buchmüller, Horváth K. Csere: Lelovics, Kágyi, Fábián R., Bachmann, Mekl. Edző: Micskó Márk. Gólszerzők: Varga A. (14.), Szalkai (23.), illetve Ganczer (2.), Horváth K. (21.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!