labdarúgás

2018.05.10. 08:46

Akadémiák figyelik a faddiak tehetségét

Berg Sándor

Még csak 13 éves, de már túl van 500. gólján Ulbert Renátó, a Faddi SE támadója. Ehhez a teljesítményhez mindössze 191 mérkőzés kellett. (A fiatal támadó jelen pillanatban 519 találatnál jár.)

Fiatal kora ellenére Renátó a faddiak U16-os és U19-es csapatának alapembere, telente pedig az egyesület futsalcsapatát erősíti. Ebben a szezonban már 221 gólnál jár.

Ulbert Renátó Beküldött fotó

„Fantasztikus gyorsasággal, cselező képességgel és fejjátékkal rendelkezik, emellett a kaput is rendkívül jól érzi. Játékintelligenciájára jellemző, hogy a pálya bármelyik szegletében, beleértve a kapusposztot is, kimagasló játékra képes” – jellemezte a fiatal tehetséget a Faddi SE edzője, Vida Tamás.

Renátó tavaly nyár óta a felnőttcsapat edzéseit is látogatja, s edzőmeccseken is részt vesz már, ahol szintén nem vallott szégyent.

Vezérletével az U14-es csapat vezeti a bajnokságot (13 győzelem, 1 vereség), egy korosztállyal feljebb pedig a felsőház második pozícióját foglalja el (4 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség).

Tavaly az U13-as futsalcsapat 356 nevezett csapat közül bejutott az országos négyes döntőbe, ahol a gárda megérezte Renátó hiányát (a fiatal gólgyáros sérülés miatt nem tudott részt venni a tornán). Végül a negyedik helyen zártak a faddiak.

„Renátót számos akadémia szeretné soraiban tudni, amire nyártól kerülhet sor. Az ottani szakemberek szerint országos szinten a vele egykorúak között az egyik legtehetségesebb játékosról van szó, akire szép pályafutás várhat” – mondta Vida Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!