Asztalitenisz

2018.05.09. 18:51

Balogh Bence érmei Mohácsról

Egy ezüsttel és két bronzzal tért haza a Mohácson megrendezett országos újonc és serdülő ranglistaversenyről a tolnai Balogh Bence.

Rónai Gábor

A Fastron AC Tolna tehetsége a serdülők között mérette meg magát és egyesben bronzérmet nyert. A főtáblán előbb Wei Chen Yu-t, a Magyar-Kínai Asztalitenisz Club versenyzőjét verte meg 3:1-re, a nyolc közé kerülésért pedig ugyanilyen arányban múlta felül Fehér Leót a Turris SE Sopron fiatalját. A négybe jutásért nagy meccset játszott korábbi tolnai csapattársával, a KSI-ben pingpongozó Straubinger Balázzsal, akit 3:2-re tudott legyőzni. A fináléba jutás nem jött össze, a pécsi Hőgye Dániel 3:1-gyel jobbnak bizonyult nála.

Párosban a ceglédi Ócsai Máté Zsigmonddal állt rajthoz és meggyőző teljesítménnyel egészen a legjobb négyig menetelt, ahol a későbbi győztes kettős, a BVSC-s Krebs Levente, Fehér Balázs duó búcsúztatta el őket a küzdelmektől.

Vegyes párosban sikerült feljebb lépnie Baloghnak, aki a tatai Adamik Csenge Virággal ezüstérmet szerzett. Érdekesség, hogy a fináléba kerülésért éppen párostársát, Ócsai Máté Zsigmondot és a nyíregyházi színeket képviselő Laskai Íriszt verték. A döntőben Huzsvár Erik (KSI) és Tölgyes Dorottya (Nyírbátor) állította meg őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!