Küzdősport

2018.05.03. 14:23

Novák György újra ringbe lép!

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Hosszú kihagyás után a jövő szombati, szekszárdi küzdősportgálán lép ismét ringbe az Unio Box Team egyik nagy kedvence, Novák György, aki legutóbb 2016 januárjában, a szlovákiai Párkányban (Stúrovo) bunyózott, és nyert Kiss Zoltán ellen.

Nováknak bőven pozitív a mérlege, 18 meccséből 12-t megnyert, 6-ot elveszített. Utolsó szekszárdi gáláján technikai K.O.-val nyert a román Mihai Macovei ellen. Most egy felhozó meccset szerveznek neki a menedzserek, az ellenfél kiléte még nem ismert, csak annyi biztos, hogy egy magyar riválissal csaphat össze a félnehézsúlyú öklöző, aki ezzel talán ismét elindul egy címmérkőzés felé vezető úton.

A nagy érdeklődéssel várt eseményen címmérkőzéseket is láthatnak a rajongók. MMA-ban annak a Vas Krisztiánnak szurkolhatunk, aki bokszolóként kezdett, de sportágat váltott – sikeresen. Az Ausztriában élő, dolgozó és készülő Vas ellenfele a Pitbull Team-ben sportoló Kovács Kálmán lesz. Vas nem is olyan régen a sportág egyik ismert alakjával, a szerb Almir Szalkanoviccsal is megmérkőzött és nagy meccsre kényszerítette sokkal komolyabb múlttal és rutinnal rendelkező riválisát. K-1-ben ringbe lép az a Dóka Aliza, aki másfél éve már megmutatta magát a szekszárdi publikumnak és bár csak pontozással nyert, alaposan elverte Milica Szalkanovicsot a WFC-övért.

A legnagyobb érdeklődés és várakozás természetesen Halász Gábor fellépését övezi. A csupaszív cirkálósúlyú bunyós nagyon komoly nemzetközi meccseket vívott a közelmúltban, amelyeken rengeteg tapasztalattal gazdagodott. Az, hogy nyomot hagyott az ellenfeleiben, s azok menedzsmentjében, azt jelzi, hogy az ausztrál-horvát Mark de Mori egy visszavágóra várta a szekszárdi öklözőt, de ez az esély végül meghiúsult. „Nagy dolog, hogy megkerestek, ez is egyfajta elismerése a munkámnak. Sajnálom, hogy végül nem jött össze, mert komoly kihívás lett volna” – mondta kissé csalódottan Halász, aki a tervek szerint egy hatmenetes felhozómeccsen fog bunyózni a jövő szombati, 17 órakor kezdődő gálán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!