labdarúgás

2018.06.15. 07:00

Három csapat reménykedhet

A hét utolsó napján rendezik a megyei másodosztályú bajnokság 16. körének mérkőzéseit, egyben ez lesz az utolsó forduló a ligában. A bajnoki címet még három csapat szerezheti meg.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Saját kezében van a Bonyhád-Börzsöny sorsa. Amennyiben Hosnyánszki Zsolt együttese vasárnap győztesen hagyja el a pályát Simontornyán, a csapat beírja magát a klub történelemkönyvébe, ugyanis a megyei másodosztályban még nem ünnepelhettek bajnoki címet.

A vendéglátók gólokban gazdag mérkőzések résztvevői, hiszen csak a Gyönk, a Kisdorog, a Csikóstőttős és a Pincehely meccsein esik több gól. A legtöbbször ők a szenvedő felek, amihez ha hozzávesszük, hogy a börzsönyiek kapták a legkevesebb gólt, máris nyert ügyük van (lehet). A góllövéssel sem állnak hadilábon, elsősorban a tavasszal érkezett Hosnyánszki Tamásban és a szezon végére megtáltosodó Máté Norbertben bízhatnak. A gond csak az, hogy előbbi piros lapja miatt nem léphet pályára vasárnap...

A völgységiek botlására vár az UFC, Vizdár Zsoltéknak viszont sokkal nehezebb dolguk lesz Bölcskén, ahová bizony nem győzni járnak a csapatok.

A szezonban csak az Aparhant és – nagy meglepetésre – a Pincehely tudta elvinni a három pontot, miközben a csikóstőttősiek hat, a gyönkiek és a simontornyaiak nyolc góllal voltak kénytelenek távozni Bölcskéről. Emellett a legutóbbi tíz meccsükből kilencet megnyertek Mészáros Gáborék, míg a Szekszárd ez idő alatt kilenc pontot veszített.

Minimális esélye még a Mórágynak is van az aranyra, igaz, sok csillag együttállása kell ahhoz, hogy sokadik nekifutásra végre felérjen a csúcsra Illés Béla együttese. Nem elég, hogy az egyik ősi riválisnak számító Faddot kell legyőzniük, de sem a Börzsöny, sem a Szekszárd nem nyerhet. (Ha a listavezető döntetlent játszik, pontazonosság alakulna ki, a több győzelem a mórágyiaknak kedvezne.)

A harmadik helynél rosszabb helyen nem zárhatnak a hazaiak, de ez aligha csal mosolyt a játékosok arcára (sokkal inkább az U19-es csapat sorozatban harmadszor megszerzett aranyérme).

A faddiak az előző hétvégén veszítették el tavaszi veretlenségüket, ami már csak azért is fájó, mert így még a negyedik helyük is veszélybe került.

Fejes Zoltánékat a Bölcske és a Kisdorog is megelőzheti, előbbi ugyebár a Szekszárdot, utóbbi pedig a Sióagárdot fogadja. A Gyönk–Aparhant mérkőzésen kívül még a jobb pozíciók megszerzéséért folyik a harc.

Megyei II. osztály, az elhalasztott 16. fordulóból Június 17., vasárnap: Kaposszekcső-Csikóstőttősi SE–Gerjeni SK 17, Bölcskei SE–Szekszárdi UFC II 17, Simontornya TC–Bonyhád-Börzsöny SE 17, Kisdorogi FC–Sióagárdi SE 17, Pincehelyi ATE–Dunakömlődi SE 17, Mórágyi SE–Faddi SE 17, KSE Gyönk–Aparhanti SE 17. A Madocsa SE számára véget ért a szezon.

A 18. fordulóból elmaradt KSE Gyönk–Dunakömlődi SE mérkőzést ma 18 órától pótolják (vezeti: Kiss G.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!