asztalitenisz

2018.06.04. 12:02

Sorozatban harmadszor lett bajnok a Szekszárd!

A Szekszárd AC megvédte elsőségét a női Extra Ligában, miután a megyeszékhelyen megrendezett Final Four vasárnapi döntőjében 6:3-ra legyőzte a trónkövetelő budaörsieket. A férfiaknál a Celldömölk visszavette a bajnoki címet.

Rónai Gábor, fotó: Mártonfai Dénes

A Szekszárd AC favoritként várta a négyes döntőt, s nem is borult a papírforma. Az elődöntőben az Orosháza egyáltalán nem okozott gondot a legerősebb felállásban játszó (az orosz Polina Mihajlovát és a litván Ruta Paskauskienét is bevető) SZAC-nak, amely könnyed, 7:0-s sikerrel jutott be a döntőbe. A finálé azonban a vártnál nagyobb csatára késztette a szekszárdiakat a Budaörs. A két válogatott játékos, az egyaránt kiválóan játszó Madarász Dóra és Pergel Szandra külön párbajából végül előbbi került ki győztesen, s valójában ez döntőtt a SZAC javára.

„Elsőszámú játékosunk, Polina Mihajlova betlizett, így rendkívül nehéz helyzetbe kerültünk. Két év alatt, amióta nálunk játszik, egyetlen meccset sem veszített a budaörsiek ellen, most pedig kettőt is elbukott. Jóval nehezebb találkozó lett így belőle, mint amire számítottam, de a legfontosabb, hogy hazai pályán, közönségünk előtt megszereztük a bajnoki címet. Gratulálok a budaörsieknek is, fantasztikusan játszottak” – értékelt Szily György, a szekszárdiak edzője.

Extra Liga, Final Four. Nők.

Döntő: Szekszárd AC–Budaörs 2i SC 6:3. Győztesek: Madarász 3, Mihajlova, Paskauskiene, a Madarász, Mihajlova pár, ill. Pergel 2, Fazekas M.

A 3. helyért: Budapesti Erdért SE–Pet Bau ASE Orosháza 6:1. Győztesek: Ambrus K. 2, Ertlova, Tóth K., Hepke, az Ambrus K., Tóth K. pár, ill. Fehér O.

Az elődöntőben: Szekszárd AC–PET BAU ASE Orosháza 7:0. Győztesek: Madarász 2, Mihajlova 2, Paskauskiene 2, a Mihajlova, Madarász pár.

Budaörs 2i SC–Budapesti Erdért SE 6:1. Gy: Pergel 2, Fazekas M., Peterman-Varga, Nagyváradi, a Pergel, Fazekas M. pár, ill. Ambrus K.

Bajnok: Szekszárd AC (Bálint Bernadett, Imre Leila, Madarász Dóra, Polina Mihajlova, Ruta Paskauskiene, edzők: Szily György, Türei Ferenc), 2. Budaörs 2i SC, 3. Budapesti Erdért SE, 4. Pet Bau ASE Orosháza.

Extra Liga, Final Four. Férfiak.

Döntő: CVSE Swietelsky-Jufa Hotel–PTE PEAC Kalo-Méh 6:3. Győztesek: Szita 3, Fazekas P. 2, Kriston, ill. Lindner, Gerold, a Lindner, Gerold pár.

A 3. helyért: BVSC Zugló–Floratom Szeged AC Probart 7:0. Győztesek: Do Phuong 2, Jakab 2, Molnár K., Both, a Jakab, Molnár K. pár.

Bajnok: CVSE Swietelsky-Jufa Hotel (Fazekas Péter, Katus Krisztián, Kriston Dániel, Szita Márton, Simon Ferenc, edzők: Klampár Tibor, Iván Csaba), 2. PTE PEAC Kalo-Méh, 3. BVSC Zugló, 4. Floratom Szeged AC Probart.

Az elődöntőben: PTE PEAC Kalo-Méh–Floratom Szeged AC Probart 5:5. Gy: Gerold 2, Lindner, Demeter, a Gerold, Lindner pár, ill. Kószó 2, Németh J. 2, Timafalvi.

CVSE Swietelsky-Jufa Hotel–BVSC Zugló 6:4. Gy: Fazekas P. 3, Kriston 2, Szita, ill. Jakab 2, Do Phuong, a Jakab, Molnár K. pár.

A díjakat Ács Rezső Szekszárd polgármestere, dr. Kovács Antal a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, valamint dr. Nátrán Roland, a Magyar Asztaliteniszezők Országos Szövetség elnöke adta át a helyezetteknek.

A nőknél a szekszárdiak a harmadik, a férfiaknál a celldömölkiek pedig a nyolcadik aranyérmüket szerezték meg az Extra Ligában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!