AMERIKAIFOCI

2018.07.09. 21:29

Második döntőjére készül a Szekszárd Bad Bones!

Az ellentétes félidőkből a Szekszárd Bad Bones jött ki jobban a Budapest Cowbells második csapata ellen vívott bajnoki elődöntőben, így a Rosszcsontok 2015 után ismét fináléba jutottak.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Ez egy ilyen szezon a Bad Bones számára. Előbb két nyeretlenül megvívott találkozó után kiütötték a nagy rivális Gladiators csapatát az alapszakaszban (49–23), vasárnap pedig történetük során másodszor játszhatnak döntőt a szekszárdiak, miután kiélezett csatát követően 18–16-ra legyőzték a Budapest Cowbells 2-t.

 

Pedig egyáltalán nem így indult a találkozó: a korábban sokat dicsért védelmen úgy mentek át a Kolomposok támadói, mint kés a vajon (0–6), s az első félidőben a Bad Bones támadói sem úgy dolgoztak, ahogy az egy elődöntős csapattól elvárható lenne. Az erős szél miatt a passzjátékot nem lehetett erőltetni, így a variációs lehetőségek is a futásokra korlátozódtak. Erre pedig nagyon felkészültek a fővárosiak. Az első félidő egyértelműen a Cowbells-é volt, amely egy mezőnygóllal és a nagyszünet előtt egy újabb touchdownnal 16–0-ra ellépett.

Dühös, de bizakodó tekinteteket lehetett látni a szünetben szekszárdi oldalon.

További bizakodásra adott okot a második félidő első támadósorozata is. A két negyedig „jegelt” Sam Ogunlana, illetve a sérüléséből visszatért Ryan Newton vezérletével jött előre a Bad Bones, s az addig first downig (10 yard megtétele után az első kísérlet) sem jutó alakulat rögtön touchdownt, majd egy kétpontos kísérletet szerzett, felére csökkentve hátrányát (8–16).

Grátz Vilmos, az élvonalban szereplő (HFL) Dunaújváros Gorillaz csapatától tíz szezon után elköszönő, nem mellékesen a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó szakember összekapta a szekszárdi csapatot. A Vidák Szabolcs, Bakos Bence tengely a második félidőben összességében negatív yardon tartotta a Cowbellsnek, labdát is szereztek, a támadók szépen termelték a yardokat, így összességében megérdemelten jutott a döntőbe a Bad Bones.

Divízió I, elődöntő

Szekszárd Bad Bones–Budapest Cowbells 2 18–16 (0–6, 0–10, 8–0, 10–0).

A szekszárdi pontszerzők: Madarász Attila 1 elkapott TD, Farkas Máté 1 elkapott TD és 1 kétpontos, Beretka József 1 mezőnygól és 1 extra pont.

A másik elődöntőben az alapszakaszt hat győzelemmel, százszázalékos mérleggel megnyerő Szombathely Crushers 14–0-ra győzte le a Gladiators csapatát, így a vasi együttes lesz a Szekszárd Bad Bones ellenfele július 15-én, a XII. Pannon Bowlon. A finálé helyszíne később dől el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!