labdarúgás

2018.09.05. 20:24

Hét góllal avatott pályát Tamásiban az MTK

Az NB I-be frissen visszajutó együttes gálázott a Németh László Városi Sporttelepen.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Mától hivatalosan is a Németh László Városi Sporttelep nevet viseli a tamási futballpálya. Megadták a módját az avatásnak, az ünnepségre gálameccset szerveztek, amelyre az 1888-ban alapított, idén 130 éves MTK Budapestet hívták meg, s az NB I-be most nyáron visszajutott fővárosiak örömmel vállalták a fellépést.

A kék-fehérek erős csapattal érkeztek, Torghelle Sándor, Vass Ádám, Vass Patrik és Balogh Béla is a kezdőben kapott helyet, a szünet után pedig pályára lépett Bognár István és Kulcsár Tamás is. Utóbbi be is rámolt három gólt, előbbi pedig szorgalmasan osztogatta a gólpasszokat. A félidei háromhoz még négyet hozzátettek a fordulás után a kék-fehérek, akik végletekig kijátszott akciók után vették be a nagy élményekkel gazdagodó Pintér Kristóf hálóját.

A tamásiak igyekeztek, próbáltak szép akciókat vezetni, olykor veszélyeztettek is, de a három osztálynyi különbség az első perctől meglátszott.

Az NB I-es csapat sok nézőt kicsalt a pálya mellé, a betonlelátó megtelt, de a korlátok mellett is szép számmal álldolgáltak az emberek.

Az időjárás is „ünnepi hangulatra” váltott, a korábbi napok esőzései után hét ágra sütött a nap – mindenki elégedett lehetett. Az MTK edzett egyet a válogatott szünet előtt, s a bajnokságban hétvégén szabadnapos Tamási sem maradt futball nélkül.

A lefújás után fiatalok rohanták meg Torghelle Sándorékat, akik derekasan osztogatták az autogramokat. Élmény volt ez a mai gálameccs.

Pályaavató mérkőzés

Tamási 2009 FC–MTK Budapest 0–7 (0–3). Tamási, 600 néző. V: Szommer A. (Kis Z., Tinnyei Zs.).

Tamási: Pintér K. – Kaszás, Barta O., Pintér A., Orosz Á. – Fomumbod – Stanojev, Papp G., Sárközi K., Baranyai D. – Haruna. Játékos-edző: Jammeh Haruna. Csere: Bogdán B., Orosz M., Franke M., Kovács P., Ato, Kierdorf, Kurdi, Tóth Z., Yondo, Juhász A.

MTK, I. félidő: Horváth L. – Kovács M., Balogh B., Gengeliczki, Jámbor – Vass Á., Schäffer A., Vogyicska, Vass P. – Torghelle, Takács R. II. félidő: Kucsak – Forrai, Baki Á., Sághy, Nagy B. – Varjú, Bognár I., Kapronczai, Tóth Z. – Kulcsár T., Gera D. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gól: Kulcsár T. 3, Schäffer A. 2, Bognár I., Kapronczai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!