Kajak-kenu

2018.09.06. 20:04

Hodován Dávid világbajnok!

Berg Sándor

Az ifjúságiak versenyében világbajnoki címet nyert kenu egyesben a portugáliai Prado Vila Verdében Hodován Dávid, az Atomerőmű SE fiatalja. A paksi maratonista 1:40:02 órás idővel abszolválta a 19 kilométeres távot, negyedórával megjavítva a vb-válogatón elért idejét.

Hodován Dávid 18 másodpercet vert a második helyezett francia Leo Dunilacra, s további tízet a lengyel Adrian Klosra. A tolnai Holt-Dunán rendezett augusztus közepi válógatóversenyt megnyerő Pittnauer Balázs az ötödik helyen ért célba.

Remekül indult a vb a magyar küldöttségnek: Csikós Zsóka arany-, Fekete Dorina pedig ezüstérmet szerzett az ifjúsági kajak egyesek mezőnyében, míg az U23-asok között, ugyanebben a versenyszámban Czéllai-Vörös Zsófia első, Katona Lili második helyen lapátolt a célba. Horányi Dóra ötödik, Csorba Zsófia pedig hatodik lett ifjúsági kenu egyesben.

A Tolna megyeiek közül a paksi Kiszli Vandáért (K1, K2) és Koleszár Zoltánért (C2), valamint a tolnai Boros Adriánért (K1, K2) szoríthatunk szombaton és vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!