Női futsal

2019.05.21. 10:23

Erőt demonstrálva jutott előnyhöz a Szekszárd FC

Esélyt sem adott megyei riválisának a Szekszárd FC a női futsalbajnokság bronzcsatájának első felvonásán, Micskó Márk együttese 9–2-vel küldte haza a WSH-Palmfood Tolna-Mözs gárdáját.

Berg Sándor

Az erőviszonyokat nézve egyik Tolna megyei csapat sem lehetett csalódott amiatt, hogy a harmadik helyért kell játszania a bajnokság végeztével, de arra aligha számított valaki is, hogy a bronzcsata első felvonása ennyire egyoldalú lesz. A mélyebb kispaddal rendelkező Szekszárd esélyt sem adott a mindössze két cserével érkező vendégeknek, akik számára némi gyógy­ír lehet, hogy a párharcba a gólkülönbség nem számít bele, így a tolnai visszavágónak „csak” 1–0-s összesített hátrányból kell nekivágniuk.

„Nagyszerű mérkőzést játszottunk, pedig egy nagyon jó ellenféllel volt dolgunk. Célunk volt, hogy a fejekbe rendet tegyünk az elődöntő kudarca után, és bár ez sikerült, de nem lehetünk elbizakodottak. Voltak hibák, de jól reagáltunk ezekre, az első pillanattól kezdve uraltuk a mérkőzést. Külön öröm, hogy utánpótlásunkból Kágyi Rebeka után újabb három kislány mutatkozhatott be, akik közül Csóka Panna gólt is rúgott. Csontos Anna és Kovács Kinga is dicséretet érdemel az egész csapat mellett” – nyilatkozta a győztes csapat edzője, Micskó Márk.

„Ezt a meccset úgy ahogy van, el kell felejteni. Nem tudom mi történt, egységesen volt dekoncentrált az egész csapat, ezt pedig kihasználta a Szekszárd. Mindent elkövetünk, hogy a visszavágó megyei rangadóhoz méltó találkozó legyen, nem adjuk könnyen magunkat. Gratulálunk a Szekszárdnak, a szurkolóinktól pedig elnézést kérünk” – fogalmazott Garay-Simon Boglárka, a tolnai klub elnöke és játékosa.

A két győzelemig tartó párharc második mérkőzését vasárnap 17 órától játsszák a tolnai városi sportcsarnokban.

Női NB I, a 3. helyért, 1. mérkőzés

Szekszárd FC–WSH-Palmfood Tolna-Mözs 9–2 (6–0). Szekszárd, 300 néző. Vezette: Sipos L. (Szabó P., Rácz Z.).

Szekszárd: Hargas – Megyeri, Vaskovecs, Buchmüller, Beke. Csere: Kovács K., Csóka, Kágyi R., Jarova, Horváth K., Csontos, Ganczer. Edző: Micskó Márk.

Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Garay-Simon, Varga A., Urbán. Csere: Körmöczi, Csapó. Edző: Nagy Roland.

Gólszerzők: Beke (7., 13.), Jarova (14., 35.), Ganczer (17., 25.), Buchmüller (16.), Kágyi R. (18.), Csóka (38.), illetve Körmöczi (34.), Szalkai (34.).

Ezek is érdekelhetik