kosárlabda

2019.06.20. 21:09

Továbbjutott a magyar válogatott a 3x3-as világbajnokságon

Berg Sándor

Fotó: FIBA

A 3x3-as világbajnokság mai játéknapján a magyar női válogatott 21–11-es vereséget szenvedett Kínától, ezzel az ázsiai csapat bebiztosította helyét a negyeddöntőben.

Az A-csoport rangadójára mindkét válogatott veretlenül érkezett (a mieink Lett­országot és Hollandiát, a kínaiak a letteket és Türkmenisztánt győzték le magabiztosan), s annak ellenére, hogy a kínaiak vezetik jelenleg a világranglistát, Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese nem ijedt meg nagyobb ellenfelétől. Medgyessy Dóra és Cyesha Goree találatával 2–0-val kezdtek a mieink, akik az első pihenőre csak minimális hátránnyal (8–9) mehettek.

A szünet után aztán belelendült a világelső csapat, szűk három perccel a játékidő letelte előtt a kínaiak lezárták a mérkőzést.

Eredmény: Magyarország–Kína 11–21. A magyar pontszerzők: Goree 8, Theodoreán 1, Medgyessy 1, Papp K. 1.

A csoport másik délutáni mérkőzésén Hollandia nagy csatában 18–16-ra legyőzte a letteket, így a Theodoreán Alex­andrával felálló magyar válogatottnak le kellett győznie a nyeretlen Türkmenisztánt ahhoz, hogy bejusson a legjobb nyolc csapat közé (a másik párosítás Kína–Hollandia volt). Ezt sikerült is megtennie a csapatnak, ugyanis 18-7-re legyőzte a magyar válogatott Türkmenisztánt.

Eredmény: Türkmenisztán-Magyarország 7-18. A magyar pontszerzők: Goree 9, Theodoreán 6, Medgyessy 2, Papp K. 1.

Kínára tehát Románia, Theodoreánékra pedig Spanyolország vár szombaton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!