Atlétika

2019.06.14. 21:00

Varga Lőrinc csúcsot döntött

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött kép

Veszprémben rendezték szerdán az SVSE Esti és Gyermekversenyét melynek keretében a teljes magyar élmezőny rajthoz állt 800 méteren, köztük Varga Lőrinc.

A bonyhádi fiatal múlt héten a nemzetközi Budapest Openen futott idejével már jelezte, hogy jó formában van. A bakonyi fővárosban is végig az élmezőnyben futva a jelenlegi ranglistavezető mögött, szoros versenyben másodikként ért célba, mégpedig remek egyéni csúccsal. Ideje 1:47,81 perc, amely több mint két másodperccel jobb mint az U20-as junior Európa-bajnokság nevezési szintje – a kontinensbajnokságot a svédországi Borasban rendezik meg július 18. és 21. között, s Varga már korábban kvalifikálta magát. Ezzel az idejével Csábrák János tanítványa az európai 800 méteres ranglista élére került. Eredménye egyben új megyei felnőtt és junior csúcs is ezen a távon.

Edzője lapunknak annyit mondott, hogy ilyen előzmények után reménykedve várják a korosztályos Eb-t, ahol szeretnének ott lenni a döntőben. Addig pedig többek között a hétvégi junior ob-n lesz lehetősége arra, hogy tovább javítson a remek idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!