Strandlabdarúgás

2019.07.20. 08:54

A kötelezőket kell hozni a rájátszásba kerüléshez

A hétvégén befejeződnek az NB I alapszakaszának küzdelmei a Lupa Beach Arénában. A Bonyhád BFC a korábbi bravúrok révén igen közel került a döntős helyek egyikéhez, ehhez csupán hoznia kell a „kötelezőket”.

Berg Sándor

Fotó: Archívum

A bonyhádiakra szombaton és vasárnap is két-két mérkőzés vár, melyek közül kiemelkedik a listavezető Újhartyán VSE elleni párharc. A mérkőzést a DigiSport1 élőben közvetíti majd vasárnap 15 órától.

Az újhartyániak elleni derbi jó erőfelmérő lesz a völgységiek számára, hiszen az ellenfél nem véletlenül áll veretlenül a tabella élén. Évről évre jól erősítenek, korábbi és jelenlegi magyar válogatottakkal bírnak, mellettük spanyol idegenlégiósok, valamint a német válogatott csapatkapitány, nem mellesleg a góllövőlistát kilenc találattal vezető Oliver Romrig is náluk játszik. A Bonyhádot viszont nem abból a fából faragták, amely feltartott kézzel menne pályára egy ilyen csapat ellen, mondhatni megszokták az évek alatt a hasonló párharcokat.

Bölcsföldi Zoltán gárdája javarészt saját nevelésű fiatalokra épül, igen alacsony átlagéletkorú, egy-egy rutinos játékossal kiegészülve. Mint amilyen például Máté Róbert, a csapat gólfelelőse, akitől a hétvége folyamán, így a vasárnapi televíziós meccsen leginkább várhatjuk a gólokat.

Sebestyén Norberték a Lupa Beach gárdája ellen nyitják a hétvégét, de szintén szombaton a Garvittax-szal is megmérkőznek, vasárnap pedig jön az említett tv-s derbi, végezetül a DEAC-cal szemben zárják az alapszakaszt. Amennyiben a hátralévő találkozóikból legalább kettőt megnyernek, úgy biztosítják helyüket a bajnoki címért zajló rájátszásban (július 27. és 28.).

A Bonyhád BFC hétvégi programja

Szombat: Bonyhád BFC–Lupa Beach 10 óra. Bonyhád BFC–TAZ Garvittax 12.30.

Vasárnap: Bonyhád BFC–Újhartyán VSE 15 óra (DigiSport1, élő). Bonyhád BFC–DEAC 12.30.

A bajnokság állása az 1. forduló után:

1. Újhartyán 12,

2. Goldwin Pluss (30–23) 6,

3. Gyöngyös (15–12) 6,

4. Lupa Beach (14–11) 6,

5. Bonyhád 5,

6. Garvittax (17–16) 3,

7. Bodon PFC (19–29) 3,

8. Debreceni EAC 0 ponttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!