kajak-kenu

2019.07.17. 13:01

Hodován Dávidék már a romániai világbajnokságra figyelnek

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött fotó

Másodikként jutott a döntőbe előfutamából a paksi Hodován Dávid és Kollár Kristóf a racicei korosztályos Európa-bajnokságon, ám a verseny nem sikerült nekik jól, nyolcadikak lettek. Pedig előzetesen az orosz és a belorusz egység mögött a mieinket és a románokat tartották dobogóra esélyesnek.

„Ez az Európa-bajnokság nagyon jó rutinszerzés volt számunkra – mondta Hodován az ASE internetes oldalának. – Az előfutamban jobban ki tudtuk kenuzni magunkat, mint a döntőben, ami annak volt köszönhető, hogy a fehérorosz egység olyan erősnek bizonyult, hogy 4-500 méternél alánk húzták a vizet, a táv többi részében csak arra figyeltünk, hogy be tudjunk érni a célba. Egy napig el voltam keseredve, mert nagyon sokat dolgoztunk és jó lett volna valami kézzel foghatót szerezni, de tanultunk belőle. Nem volt szerencsénk, de reálisan látjuk a dolgokat. Most előre kell tekintenünk, hiszen három hét múlva utazunk Pitesti-be, a világbajnokságra, ahol négyesben 500 méteren lesz lehetőségünk revánsot venni. Szóval nagyon motiváltak vagyunk” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!