kézilabda

2019.07.05. 17:07

Újra NB I-es bajnoki mérkőzéseket rendeznek Szekszárdon

Rónai Gábor

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Ősztől ismét NB I-es bajnoki meccseket rendeznek a szekszárdi városi sportcsarnokban. Hivatalosan is eldőlt az, amit már hallani lehetett, hogy a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a 2019/2020-as idényben a tolnai megyeszékhelyen játssza bajnoki találkozóit.

„Valóban a szekszárdi sportcsarnokban játsszuk a bajnoki mérkőzéseinket a következő szezonban” – erősítette meg értesüléseinket Nyakacska Zsolt a DKKA ügyvezetője. Hozzátette, az edzések továbbra is Dunaújvárosban zajlanak majd.

Augusztusban ugyanakkor tizenkét napot Szekszárdon edzőtáborozik az NB I-es csapat, hogy ismerkedjen a körülményekkel és a csarnokkal – árulta el az ügyvezető.

A dunaújvárosiak az előző szezonban a kilencedik helyen végeztek a magyar élvonalban. Az újvárosi klub ötszörös magyar bajnok és ötszörös kupagyőztes, soraikban olyan játékosokkal, mint Cifra Anita, Szalai Babett, a Szekszárdon nevelkedett, bonyhádi Szekerczés Luca és a klubhoz most nyáron visszatérő, 53-szoros válogatott irányító-átlövő, Triscsuk Krisztina.

A szekszárdi sportcsarnokban legutóbb a 2011/2012-es szezonban láthattak NB I-es kézimeccset a szurkolók. Az azóta megszűnt UKSE Szekszárd 2012 március 16-án a Ferencváros ellen vívta utolsó meccsét (28–37). A hazaiaknál Triffa Ágnes, Mészáros Melinda, Borbás Rita, Fauszt Éva, Gulya Krisztina, Jenőfi Katalin, Kaló Zsófia, Sandra Kuridza, Szekerczés Luca, Kaveczki Edina és Weigel Zita lépett pályára.

A dunaújvárosiak új sportcsarnoka 6 milliárd forintból épül fel, és a klub néhai klasszis beállósa, a közlekedési balesetben fiatalon elhunyt Kulcsár Anita nevét fogja viselni. A tervek szerint – ha az időjárás miatt nem kell csúszással kalkulálni – a sportcsarnok 2020 decemberére készülhet el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!