Kajak-kenu

2019.09.25. 07:05

Hat Tolna megyei megy a vb-re

Berg Sándor

Az ASE duója, Pupp Noémi (balról) és Kiszli Vanda

Fotó: Archívum

Hat Tolna megyei versenyző „élte túl” Weisz Róbert szövetségi kapitány keretszűkítését, akik így a magyar színeket képviselhetik majd a kínai Shaoxingban rendezendő maratoni világbajnokságon. A válogatottban tizenhét felnőtt versenyző kapott helyet (Kiszli Vanda, Pupp Noémi, Boros Adrián), míg az U23-as (Nagy Viktória), valamint az ifjúsági korosztályban (Kollár Kristóf, Hodován Dávid) húsz magyar áll majd rajthoz.

Az ASE duója, Pupp Noémi (balról) és Kiszli Vanda Fotó: Beküldött kép

A felnőttek között versenyző Kiszli Vanda (Atomerőmű SE) indul a legtöbb számban, háromban. A rövidkörös és a hagyományos kajak egyes mellett párosban is küzdhet majd az éremért. Mind egyesben, mind pedig párosban Czéllai-Vörös Zsófia lesz az egyik legnagyobb riválisa.

A paksi Kiszli egyesben címvédőként utazik majd a vb-re, K-2-ben pedig az idén újra a maraton felé kacsintgató csapattársával, Pupp Noémivel ül egy hajóba. A válogatón jól muzsikált a duó, a Czéllai-Vörös– Csay Renáta-kettős mögött második helyen értek be.

Az elmúlt évekhez képest egyesben idén nem megy úgy a tolnaiak klasszisának, Boros Adriánnak, a júliusi Eb-n negyedik lett, a válogatón pedig harmadik, de így is helyet kapott K-1-ben, míg párosban azzal a Máthé Krisztiánnal (Dunaferr) küzdhet az éremért, akivel a kontinensbajnokságon ezüstérmet szerzett.

A szekszárdi Nagy Viktória élete első U23-as nagyversenyén júliusban hatodik lett a franciaországi Decize-ben, az Európa-bajnokság után már a világbajnokságon gyűjtheti tovább a tapasztalatokat.

Az ifjúságiaknál a két paksi kenus, Kollár Kristóf és Hodován Dávid számít a legnagyobb ígéretnek. Előbbi egyesben és klubtársával (aki tavaly világbajnok volt C-1-ben) párosban is megnyerte a második válogatót, így az ő indulásuk borítékolható volt.

A vb-t október 17. és 20. között rendezik.

Tolnán készülnek Boros Adriánék

A válogatott nagy része kéthetes edzőtáborba vonult hétfőn: a férfi kajakosok Barina József irányításával Tolnán készülnek néhány utánpótláskorú versenyzővel kiegészülve, míg a női kajakosok Győrben, Sztanity Lászlóval edzőtáboroznak, velük tart a teljes ifjúsági korú válogatott. A kenusok egyetemi elfoglaltságuk miatt a klubjukban készülnek a vb-re.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!