asztalitenisz

2019.09.25. 06:55

Nikosz felkerült a serdülő világranglistára

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött kép (archív)

A horvátországi Varasdon is letette névjegyét a szekszárdi Kizakisz Nikosz, aki az A-kategóriás Croatia Junior & Cadet Open-en állt asztalhoz, mégpedig a serdülők mezőnyében. A három évvel idősebbekkel nem volt könnyű felvennie a versenyt a Yorgos SE tehetségének, de nem vallott szégyent.

Csapatban Lei Balázzsal az oldalán nem sikerült a főtáblára jutniuk, párosban szintén Lei Balázzsal a legjobb harminckettő között parancsoltak megálljt számukra.

Egyéniben már sokkal jobban ment, hiszen a selejtező csoportból sikerült feljutnia a 64-es főtáblára. Itt sem állt meg Nikosz, aki előbb a bosnyák Vladimir Pandurevicet, aztán pedig a spanyol Marc Mirót verte meg óriási küzdelemben, egyaránt 3:2-vel véget érő mérkőzésen.

A legjobb nyolc közé jutásért a kínai Lin Shidong várt rá, s bár mutatott szép dolgokat az ázsiaiak tehetsége ellen, a serdülő világranglista nyolcadik helyezettje simán, 3:0-val jutott tovább.

A versenyen megszerzett pontjainak köszönhetően a szekszárdi fiatal felkerült a serdülő világranglistára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!