atlétika

2019.10.08. 20:32

Aranyérmes dombóváriak, ezüstérmes szekszárdiak

Két év szünet után ismét Kaposvár adott otthont a Sport XXI. program pályaverseny II. fordulójának. A somogyi megyeszékhelyen két korosztályban összesen tizenhét csapat versenyzett.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött fotó

Ha második forduló, akkor ismét csapatverseny! Nyolcfős csapatok versengtek mind az U11-es (2009–2010-ben születettek), mind az U13-as (2007–2008-ban) korosztályban. Míg a fiatalabbaknál a csapat minden tagja végigcsinálta a hét feladatot (sprintváltó, gátváltó, távolugrás, rúdugrás, lökés, hajítás és 800 méter akadályfutás), addig az idősebbeknél négy versenyszámot kellett választani a csapattagoknak szakágak szerint. Vagyis legalább egy-egy futó-, dobó- és ugrószámot kellett teljesíteni az összetett versenyzés szabályai szerint, majd az eredményeket külön erre a korosztályra kidolgozott ponttáblázat szerint értékelte a számítógép.

A maximum elérhető pontszám minden versenyszámban 20 pont, ilyen teljesítményt ért el 1200 méteres akadályfutásban Felkl Dominik és Orbán-Zaják Péter szekszárdi versenyzők, valamint a dombóvári Ozorai Zsóka, Kovács Zoé, Müller Botond és Tímár Bálint. Hatvan méteres síkfutásban Töttős Eszter (Szekszárdi Sportközpont) elektromos időmérés mellett futott 19 pontot érő 8,50-et.

Az U11-esek versenyében tizenegy, míg az U13-asoknál hat csapat indult, így 136 matricát és sportszeletet osztottunk ki az eredményhirdetésnél – mondta Scherer Tamás, a Dél-Dunántúl régió koordinátora. A fiatalabbaknál a PSN Zrt. B jelű csapata – egyenletes teljesítményének köszönhetően – szerezte meg az aranyérmet a DOVASE és KASI Csokonai csapatai előtt. Az U13-asok versenyében a DOVASE győzött a Szekszárdi Sportközpont „A” csapata és a FAVORIT AC Kaposvár előtt.

A Sport XXI. program október 24-én, Dombóváron folytatódik mezei futóversennyel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!