kosárlabda

2019.11.27. 20:18

A Herner TC elleni sikerével továbbjutott a KSC Szekszárd

A papírformának megfelelően legyőzte a Herner TC-t az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese szerdán este, s ezzel továbbjutott az Európa-kupa csoportköréből.

Berg Sándor, Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

A tizenegy pontos (70–59) idegenbeli győzelem után nem volt mitől tartaniuk a szekszárdiaknak. Már csak azért sem, mert azóta Ty Marshall felépült sérüléséből, Krnjics Szárá pedig másfél év után visszatért – jóval erősebb csapattal várta tehát a herneriek elleni párharc második felvonását a KSC.

Ehhez képest alaposan beragadtak az elején Djokics Zseljko tanítványai, a németek jól védekeztek, a szekszárdiak pedig sehogy sem találtak dobóhelyzetet, így egy kicsit kiestek a ritmusból. A herneriek igyekeztek megragadni az esélyt, s szép lassan elléptek. A KSC erejéből négy perc alatt mindössze két pontra futotta – szerencsére Djokics Zseljko gyorsan felküldte a kulcsembereket. Studer Ágnessel és Ivana Dojkiccsal fel is gyorsult a szekszárdiak játéka – a negyed után már ők álltak jobban. A második felvonásban pedig meg is törték a németeket, a 22–7-re megnyert negyed után már senki sem aggódott, senki sem kételkedett a győzelemben.

A nagyszünetben sokkal vidámabban társalogtak a drukkerek, akik már a hétvégi, NKE Csata elleni idegenbeli rangadó esélyeit latolgatták. Attól senki sem tartott, hogy a Herner feltámad a szünet után, mert bár vannak jó játékosai, azért a szekszárdiak láthatóan sokkal képzettebbek, gyorsabbak, egy erősebb bajnokságban edződnek.

A 6–0-s rohammal, amivel a kék-fehérek nyitottak, végképp elvették a vendégek lelkesedését, akik egy rövid időre ugyan megrázták magukat, de a záró felvonás előtti 27 pontos (!) szekszárdi vezetés több volt, mint biztató. Aztán jött egy 8–0-s roham a KSC-től, így az is belefért, hogy a herneriek megnyerjék ez a felvonást. Djokics Zseljko addig tartotta fenn a pályán a fiatal Miklós Melindát, amíg a tehetség meg nem dobta első pontjait – a közönség nagy-nagy ovációja közepette.

A KSC ezzel a győzelemmel bebiztosította a csoportból való továbbjutását, már csak az a kérdés, hogy első, vagy második helyen lépnek-e tovább Bálint Rékáék. A holnap esti Keltern–Hema összecsapást követően már sokkal okosabbak leszünk.

A szekszárdiak jövő csütörtökön (19 óra) a Keltern otthonában zárják az I-csoport küzdelmeit.

Európa-kupa, I-csoport, 5. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd–Herner TC 85–61 (19–16, 22–7, 31–22, 13–16)

Szekszárd, városi sportcsarnok, 1000 néző. V: Jovanic (bosnyák), Lapanovic (szlovén), Stojancevic (bosnyák).

Atomerőmű KSC SZEKSZÁRD: Studer Zs., MARSHALL 16, Miklós M. 2, McCALL 13, Ruzicková 11/3. Csere: Bálint R. 8/6, Kiss V. 5/3, DOJKIC 20/6, STUDER Á. 8/3, Theodoreán, Krnjics 2. Edző: Djokics Zseljko.

HERNER TC: Leonard 11, FRERICKS 15/3, Westerik 7, Abaiburova 2, Brajkovics 11. Csere: Claesson, Rupnik 7/6, Fikiel, Schmidt 2, Sannes 6/6. Edző: Marek Piotrowski.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2–8. 6. p.: 4–12. 9. p.: 15–14. 12. p.: 24–16. 15. p.: 30–19. 18. p.: 36–21. 24. p.: 58–31. 28. p.: 63–40. 32. p.: 80–48. 37. p.: 82–54.

„Ismét remek hangulat volt a csarnokban, ami talán annak is betudható, hogy egyre javul a csapat teljesítménye. Jól kezdtek a vendégek, szinte minden kísérletükből eredményesek voltak az elején, de nálunk mindig akadt olyan játékos, aki pluszt tudott hozzátenni” – értékelt a meccs után Djokics Zseljko, a szekszárdiak szakvezetője.

Borítókép: Miklós Melinda (jobbra, a labdával) is eredményes volt a meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!