kosárlabda

2020.03.18. 07:21

Lefújták a kosárszezont, bajnokot sem avatnak!

A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) kedden befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben.

Rónai Gábor

Forrás: Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

Az MKOSZ közleménye emlékeztet rá, hogy március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag. A szervezet ezt követően megkérdezte az első és második vonal klubjait arról, miként állnak a bajnokság folytatásához, és a beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be. Ezt elfogadva az elnökség kedden úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot azonban nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szereplésekkel kapcsolatban később döntenek.

A férfi Magyar Kupát ebben az idényben nem rendezik meg, egyúttal valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31-ig felfüggesztenek.

„Örültünk volna, ha végeredmény is születik, ahogy a lengyel vagy belga bajnokságban, hiszen lement a szezon több mint nyolcvan százaléka, de elfogadjuk a döntést – mondta Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sport­igazgatója. – Számunkra a nemzetközi szereplés biztosított az Európa-kupában. Szerettük volna újfent megméretni magunkat az Euroligában, s ha bejutottunk volna a döntőbe, akkor elindulhattunk volna... A szezon így is emlékezetes lesz számunkra, hiszen ezüstérmet nyertünk a Magyar Kupában, egy bajnoki harmadik hely jól mutatott volna mellette. A légiósainktól már elköszöntünk, a magyar játékosainkkal napi szinten tartjuk a kapcsolatot. Erőnléti edzőnk, Izidora Vasziljevics személyre szabott edzésprogramot állít össze mindenkinek. Közben már ötletelünk, tervezzük a jövőt, a magyar játékosaink zömének élő szerződése van, vezetőedzőnk, Djokics Zseljko pedig folyamatosan böngészi az internetet és tartja a kapcsolatot a menedzserekkel. Szorítunk azért, hogy ez a járványos időszak mielőbb érjen véget, és a lehető legkevesebb károkat okozza a csapatsportágak számára” – tette hozzá a szekszárdiak szakmai vezetője.

Pakson is befejezték volna

Az Atomerőmű SE-nél is azt szerették volna, hogy hirdessenek bajnokot, felelte lapunk érdeklődésére Jan Pavlik technikai vezető. Hozzátette, azért is sajnálják, hogy véget vetettek a szezonnak, mert nagyon elindult a csapat szekere, s ki tudja, hová érhettek volna a tabellán. A jövőt illetően még nem tudott információkat adni, a játékosaikat hazaengedték, a légiósoktól elköszöntek. A csapat helyezése (harmadik helyen álltak) jó eséllyel jogot biztosít az ASE számára, hogy az új szezonban ismételten rajthoz álljanak a nemzetközi sorozatban, mondta Pavlik.

Borítókép: Az Atomerőmű KSC Szekszárd nem maradt érem nélkül

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!