labdarúgás

2020.05.15. 15:23

Második felkészülési meccsén is ikszelt a Paks

Több helyzete a Paksnak volt, végül mégis be kellett érnie az 1–1-es döntetlennel a Kaposvári Rákóczi elleni pénteki felkészülési mérkőzésen.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Három nap alatt második mérkőzését játszotta a Paksi FC, amely a szerdai, Ferencváros elleni idegenbeli 0–0-t követően az OTP Bank Liga sereghajtóját fogadta. Az atomvárosi klub honlapjának beszámolója szerint – a listavezetővel szembeni találkozóhoz hasonlóan – zárt kapus mérkőzésen a hazaiak kezdeményeztek többet, s negyedórányi játék után, Bertus Lajos szögletéből Szabó János fejelt a kapuba. Sokáig nem örülhettek a paksiak, a vezetőgól után egy perccel Nagy Richárd húszméteres, életerős lövésével egalizáltak a vendégek.

A gyors gólváltás jót tett az egyébként sem rossz iramnak, szétszakadt a pálya, mindkét tizenhatos előterében alakultak ki gólszerzési lehetőségek. A második játékrész szinte csak a paksiakról szólt, legtöbbször beadásokból veszélyeztették a Rákóczi kapuját, de a bent érkező társak pontatlanul fejezték be a kínálkozó lehetőségeket, így be kellett érniük a döntetlennel. Ami viszont örömteli, hogy sérüléséből felépülve Bartha Lászlóra, Szakály Dénesre és Szélpál Norbertre is számíthatott Osztermájer Gábor vezetőedző, ahogy az egyaránt 17 éves Debreceni Ákos és Szendrei Ákos is lehetőséghez jutott.

A két csapat június 17-én, szerdán szintén megmérkőzik egymással Pakson, akkor viszont már bajnoki pontokért fog menni a csata. Előtte viszont jövő héten szerdán az Újpest vendége lesz felkészülési mérkőzésen Osztermájer Gábor együttese. A május 30-i bajnoki folytatáskor a MOL Fehérvár FC látogat a Fehérvári útra.

Egy gól itt, egy gól ott

Paksi FC–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–1)

Felkészülési mérkőzés. Paks, Fehérvári úti stadion.

Paks: Rácz (Holczer, a szünetben) – Kulcsár D. (Osváth, a szünetben), Poór (Szélpál, a szünetben), Gévay (Kelemen D., a szünetben), Szabó J. (Báló, a szünetben., Debreceni, 75.) – Kecskés T. (Windecker, a szünetben), Bertus (Balogh B., a szünetben), Bartha (Szendrei, 30., Sajbán Máté, 60.) – Hahn (Bor, 60.), Böde (Szakály D., a szünetben), Könyves (Haraszti, a szünetben).

Gólszerzők: Szabó J. (15.), illetve Nagy R. (16.).

Így látta a vezetőedző

„Az első félidőben egymás hibáiból éltek a csapatok, a második játékrészben már feljebb toltuk a védekezésünket, így nagy labdabirtoklási fölényt alakítottunk ki. Ellenfelünk azonban nagyon szervezetten játszott, melynek következtében csak helyzeteket és lehetőségeket tudtunk kialakítani. Az eredmény még csak másodlagos, sokkal inkább a játékosok kapcsolatait figyeltem. Még nem tudnék szűkíteni, de a jövő héten már biztos eljön az az időszak. Az éles meccseken minden mozzanatnak és apró momentumnak döntő szerepe lesz, senki ellen nem mehetünk biztos három pontra” – értékelte a mérkőzést Osztermájer Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!