labdarúgás

2020.05.08. 08:35

Nagy kalandnak indulnak neki az NB III-at bevállaló majosiak

A Magyar Labdarúgó-szövetség döntése értelmében a Tolna megyei élvonalból a Majosi SE kapta meg a jogot arra, hogy nevezzen az NB III-as bajnokságra. Mivel már a szezonnak ezzel a céllal vágtak neki, örömmel vállalják a magasabb osztályú megméretést.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

– Nagy a boldogság?

– Ez nem is kérdés, nagyon boldogok vagyunk! – felelte Tihanyvári László, a majosiak szakvezetője. – Mindenki nagyon örül neki, hogy az MLSZ döntésének köszönhetően esélyt kaptunk arra, hogy az új idényben az NB III-as bajnokságban szerepeljünk.

– Ezek szerint vállalják?

– Természetesen. Már a szezonnak is azzal a céllal vágtunk neki, hogy szeretnénk bajnokok lenni, és ha sikerül, akkor szeretnénk osztályt váltani. A vezetőink tartják magukat ahhoz, amit a szezon közben is hangoztattak, megyünk az NB III-ba!

– Nem keserű egy kicsit a szájuk íze, hogy így lettek elsők?

– Miért lenne keserű? A magyar szövetség így döntött, és a döntés pillanatában a mi csapatunk állt az első helyen a bajnoki tabellán. Aki ránéz, nem vitathatja az elsőségünket. Nekünk volt a legtöbb győzelmünk, mi kaptuk a legkevesebb gólt, és mi rúgtuk a második legtöbbet. Az utolsó tíz meccsünkön nem kaptunk ki, ez mindent elmond a teljesítményünkről.

– Bajnokok viszont nem lettek, s érmet sem kapnak...

– Nem foglalkozunk vele, az NB III-ba jutás volt a célunk, s ezt megvalósítottuk. Tervezünk egy összejövetelt, egy vacsorát a közeljövőben a csapatnak, erre az alkalomra csináltatunk egy nagy kupát, hogy mégis emlékeztesse valami a társaságot arra, hogy milyen nagy tettet is vittek véghez ebben a szezonban. Gondoljon bele, nincs ezer lakosa Majosnak, s a csapata az NB III-ban játszhat. Mi ez, ha nem történelem?

– Készen fognak állni az NB III-as szereplésre?

– Ha arra kíváncsi, hogy milyen csapatunk lesz, akkor arra azt tudom önnek mondani, hogy igyekszünk megerősíteni. A mostani kerettagok többsége vállalja a magasabb osztályú megmérettetést, s vannak elképzeléseink az erősítéseket illetően is. Jó embereket és jó játékosokat szeretnénk igazolni, mert ezt a családias hangulatot, ami jellemezte a Majosi SE-t, meg akarjuk őrizni.

– Majd elfelejtettem a legfontosabbat! Ön marad az edző?

– Igen. A vezetők felkértek, hogy az NB III-ban is én irányítsam a csapatot, s örömmel mondtam igent. Elkezdtünk egy munkát, ami félig már beérett, de tovább szeretnénk folytatni, mert éhesek vagyunk az újabb sikerekre.

– Mi lesz a céljuk a harmadosztályban? Vagy erről még korai beszélni?

– Nem korai, egy újonc csapatnak nem lehet más a célja, mint a bennmaradás. Összeszorított fogakkal, kettőzött erővel fogunk küzdeni, hogy sikerüljön megkapaszkodnunk, mert nem átszállójegyet akarunk váltani, hosszabb távon NB III-as szereplésben gondolkodunk.

– A pályájuk megfelel majd az előírásoknak?

– A vezetőink mindent elkövetnek majd a következő hetekben azért, hogy megfeleljünk neki. Egy olyan létesítményünk lesz, amire büszkék lehetnek majd az itt lakók, s amelyik legalább huszonöt évig kiszolgálja majd a sportolni vágyókat.

– Egy ilyen kis település esetén mindig fontos kérdés, hogy a korosztályos csapatokkal hogy állnak?

– Amit a nevezés követelményeként állít a szövetség, az teljesíteni tudjuk, a Bozsik-programban, az U14-ben, az U17-ben és az U19-ben is el tudunk indítani egy-egy csapatot.

– Mikor állnak munkába?

– Nagyon szeretnénk június 15-én elkezdeni az edzéseket. Mínuszról indulunk, ezt a négy hónapos kimaradást nem lesz könnyű bepótolni. Jövő héten mindenkinek elküldöm a személyre szóló edzéstervet, mindenkinek a saját önbecsülésén múlik, hogy végigcsinálja-e vagy sem. Júniusban nekivágunk egy hosszú útnak, amely remélem, hogy jó sokáig elvezet majd bennünket.

Őket találta élen az MLSZ-döntés

Az MLSZ döntése értelmében az alábbi csapatok szereztek NB III-as jogot a 2020/2021-es bajnokságra.

Bács-Kiskun megye: Jánoshalmi FC. Baranya megye: Pécsváradi SE. Békés megye: Kőrösladányi MSK. Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Sajóbábony VSE. Budapest: BVSC-Zugló. Csongrád megye: Szegedi VSE. Fejér megye: Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő. Győr-Moson-Sopron megye: SC Sopron. Hajdú-Bihar megye: Monostorpályi SE. Heves megye: Lőrinci VSC. Jász-Nagykun-Szolnok megye: Tiszafüredi VSE. Komárom-Esztergom megye: Tatabányai SC. Nógrád megye: Salgótarjáni BTC. Pest megye: Viadukt SE-Biatorbágy. Somogy megye: Kadarkút KSK. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Nagyhalászi SE. Vas megye: Vép VSE. Veszprém megye: Balatonfüredi FC. Zala megye: Olajmunkás SE Gellénháza.

Így lett vége a bajnokságnak

1. Majos 16 11 3 2 48-15 36

2. Bonyhád 16 10 6 0 53-17 36

3. Dombóvár 16 10 2 4 36-25 32

4. Bátaszék 16 9 3 4 32-21 30

5. Tamási 16 8 3 5 39-31 27

6. Tolna 15 5 2 8 31-25 17

7. Tevel 16 4 3 9 20-43 15

8. Kakasd 15 3 3 9 21-40 12

9. Szedres 16 3 1 12 20-58 10

10. Dunaföldvár 16 2 2 12 24-49 8

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!