futsal

2020.05.04. 12:46

Wiesner Dalma is nagyon várja az idény folytatását

Eddigi utolsó NB I.-es bajnoki meccsén, március 14-én, a Miskolc ellen két gólt is lőtt a WSH-Palmfood Tolna-Mözs 17 éves futsalosa, Wiesner Dalma. Azóta, a járvány miatti kényszerszünet idején legfeljebb otthon tudja csillapítani labdaéhségét.

Steinbach Zsolt

Forrás: Beküldött fotó

„Elég rosszul viselem a bezártságot – kezdte a tolnaiak fiatal tehetsége, a helyi Szent István Gimnázium diákja. – Hiányoznak a barátaim, nagyon várom már, hogy vége legyen a járványnak és az ezzel járó korlátozásoknak. Az edzéseimet minden nap otthon végzem, mellette hetente háromszor járok futni. Sokat vagyok kint az udvarunkon, ilyenkor természetesen a labda is előkerül. A tanulás mellett sok időt töltök a kutyáimmal, és kikapcsolódásként nézem a kedvenc sorozataimat” – mesélte.

Dalmának fiatal kora ellenére (májusban tölti a tizenhetedik életévét) ez már a második szezonja a felnőtteknél, de huszonhét gólt szerezve, oszlopos tagja volt a Tolna-Mözsi Futsal SE U17-es csapatának is, amely magabiztosan nyerte meg a 2018–2019-es I. osztályú korosztályos bajnokságot.

A tavalyi NB I.-es idényben hét tétmérkőzésen kapott lehetőséget a nagyok között, és 4 góllal hálálta meg a bizalmat. A 2019/20-as szezonban eddig tizenöt meccsen játszott az élvonalban, és mind a négy Magyar Kupa-mérkőzésen is pályára lépett. Ezeken az összecsapásokon összesen 6 találatig jutott.

„Nehéz volt felvenni a tempót, természetesen más volt az utánpótlás-bajnoksághoz képest. A csapattársaim, a rutinosabb játékosok támogatása viszont nagyon sokat segített a beilleszkedésben, így remekül érzem magam a csapatban” – tette hozzá.

Dalma nyolcévesen találkozott először a futsallal. Kilenc évvel ezelőtt, 2011-ben Folk György hívta játszani a tolnai csapatba. Azóta a tanulás mellett a futsal a legfontosabb az életében.

Wiesner Dalma változatlanul Tolnán képzeli el sportolói pályafutását. Legnagyobb célja a felnőtt válogatottság, és addig is természetesen szeretne fejlődni, helytállni az NB I.-es csapatban. Ha fejlődése töretlen marad, álmai elérésére minden esélye meg is van a WSH-Palmfood Tolna-Mözs játékosának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!