edzőmérkőzés

2020.06.28. 21:18

Pécsen kapott egy kis ízelítőt a Majos

Egy négy-nullás győzelem és egy négy-nullás vereség volt az NB III-as bajnokságba feljutó Majosi SE mérlege a hétvégén.

Rónai Gábor

a20200627_pmfc-majos_PŽcs_LP_DN PMFC-Majos felkŽszŸlŽsi labadarœg—mŽrk?zŽs

Forrás: MW

Fotó: Löffler Péter

Két hete edzenek már a majosiak, s az elmúlt hétvégén már edzőmeccseket is játszottak. Tihanyvári László gárdája pénteken Véménden a Baranya megyei első osztályban szereplő Lovászheténnyel meccselt, s nyert 4–0-ra, szombaton pedig az NB II-be frissen feljutott Pécsi MFC-vel találkozott, s szenvedett 4–0-s vereséget.

Tihanyvári László nemcsak a nagy meleg miatt törölgette a homlokát a „Munkás” stadionjában, a szélvészgyors baranyai szélsők és támadók jó néhány meleg pillanatot okoztak csapatának. Ha Steinbach Gergő nem véd ilyen jól, több gólt is kaphattak volna a majosiak – de senki sem lepődött meg a látottakon, mert erre lehetett számítani, s a pécsiek tudatosan lettek ellenfélnek választva a felkészülési meccsek kezdetére.

„Pénteken a Lovászhetény ellen végig domináltunk, és magabiztosan nyertünk, de a Pécsi MFC egy teljesen más szintet képvisel – mondta a szakember. – Jó tapasztalat volt ez a meccs a játékosainknak, akik testközelből tapasztalhatták meg, hogy milyen egy erős NB-s csapat ellen futballozni. Az biztos, hogy ilyen tudású csapattal nem fogunk találkozni az NB III-ban, de így is nagyon sok munka vár még a csapatunkra. Sok volt ez a két és fél hónapos leállás, ennyi kiesést nem lehet pótolni. Mindenesetre a legjobb tudásunk szerint felkészülünk a bajnoki szezonra, nagyon várjuk már, hogy eljöjjön a debütálás napja” – fogalmazott Tihanyvári László.

Szőts Attila (jobbról), Kovács Gergő (középen) és Szeiler Andor megtapasztalhatta, milyen egy NB II-es riválissal játszani (Fotó: Löffler Péter / MW)

A lovászhetényiek és a pécsiek elleni összecsapáson is pályára lépett a majosi gárdában a legutóbb Tolnán játszó Ledneczki Gergő, akit szeretnének leigazolni. Időközben az is eldőlt, hogy Reith Renátó és Fiáth Péter nem lesz a Majosi SE játékosa.

Lizák Péterék szerdán a Pápa otthonában játszanak villanyfényes mérkőzést, amely 20.30-kor kezdődik.

Így játszottak a két mérkőzésen

Felkészülési mérkőzések

Pécsi MFC–Majosi SE 4–0. Pécs, Újmecsekalja. Majosi SE, az 1. félidőben: Steinbach G. – Várda, Szőts A., Szeiler, Ledneczki, Kugli – Kovács G., Nagy N. – Vituska I., Lizák P., Petrovics. A 2. félidőben: Steinbach G. – Vituska N., Szeiler, Bognár S., Jerabek – Gere, Sztruhár, Tamás – Szeinbach M., Hock, Pál A. Gól: Óvári (5.), Burzi (19.), Geiger (64., 75.).

Majosi SE–Lovászhetény 4–0. Véménd. Majosi SE: Komáromi B. – Gere, Szőts A., Ledneczki, Jerabek – Bognár S., Hock (Sztruhár B.) – Vituska N., Steinbach M., Tamás – Pál A. Gól: Vituska N. 3, Ledneczki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!