labdarúgás

2020.07.24. 06:00

A klubhűség mintaképe távozott, új kapus érkezett

Berg Sándor

Felcsút 20200307 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Puskás Akadémia Pafc Mol Fehérvár FC Videoton Fotó Micheller szilvia Nemzeti sportHegedüs Lajos

Forrás: MW-archívum

Fotó: Micheller Szilvia

Egy távozót és egy érkezőt jelentett be az élvonalban szereplő Paksi FC. A klubhűség mintaképét magára öltő Báló Tamás tizenöt év után búcsúzott el a Fehérvári úttól, s tért vissza nevelőegyesületéhez, a Dunaújváros PASE-hoz.

A 36 éves játékos utolsó bástyája volt a 2005-ben NB II.-es bajnokságot nyerő gárdának, az élvonalban az elmúlt tizennégy szezonban kétszázhét alkalommal lépett pályára, s tizenegy gólt szerzett. A baloldal valamennyi posztján bevethető Báló az előző szezonban két bajnokin és hat kupameccsen játszott, utóbbi kiírásban egy gól és két gól­passz került a neve mellé.

A szerdai, Dorog elleni felkészülési mérkőzésen (4–0) sem ő, sem az új igazolás, Hegedüs Lajos nem lépett pályára. A 32 esztendős kapus védte a Siófok, az MTK, a Pécsi MFC, legutóbb pedig a Puskás Akadémia kapuját, melynél a szezon végén lejárt a szerződése.

– Nagyon örülök, hogy csatlakozhattam a csapathoz, hiszen – véleményem szerint – egy nagyon jó játékoskeretről beszélhetünk. Az elmúlt szezonban sajnos nem jött ki a valós teljesítmény, de remélem, idén segíthetek, hogy feljebb lépjen a gárda – nyilatkozta a paksi klub honlapjának Hegedüs Lajos, aki 221 NB I.-es mérkőzésen lépett pályára, ebből hetvennégy alkalommal óvta meg kapuját a góltól.

Hegedüs Lajos (Fotó: Micheller Szilvia / MW)

A paksiak sorozatban ötödik éve igazolnak kapust a nyáron, 2016-ban Kemenes Szabolcs és Rácz Gergő kezdte a sort, s most Hegedüs Lajos a hetedik érkező erre a posztra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!