kézilabda

2020.07.30. 07:00

Egy hét múlva lemérheti felkészültségét az FGKC

A Kalocsa elleni hazaival kezdi és nagyatádi minitornával zárja a felkészülési mérkőzéseinek sorát a női NB I/B-s bajnokságra készülő Szekszárdi Fekete Gólyák KC.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Másfél hete kezdte meg a felkészülést az új vezetőedző, Borbándi István irányításával a Szekszárdi Fekete Gólyák KC. A kezdetben erőnléti, de mindeközben már labdás gyakorlatokat is végző gárda számára nem sokáig kell a monoton munkát végeznie, jövő hét végén már le is játssza első felkészülési mérkőzését – a tizenegyből.

Tabajdi Ferenc, a klub szakmai igazgatója lapunkat arról tájékoztatta, hogy augusztus 7-én (péntek) a Bács-Kiskun megyei élvonalban szereplő Kalocsai KC-t fogadják Nagy Szilviáék, akik egy héttel később, 14-én a szintén NB I/B-s (a bajnokság eltörlésekor hetedik helyezett) Orosházi NKC-t látják vendégül. Másnap egyből a háromcsapatos dunaújvárosi tornán lesz fellépése az FGKC-nak, majd következik három idegenbeli találkozó sorrendben a harmad­osztályú PEAC (augusztus 18.), a csoportrivális Mohácsi TE (19.) ellen, majd következik a kalocsaiak elleni „visszavágó” 21-én.

A mohácsiakat és a pécsieket viszontlátja majd a Borbándi-csapat, előbbit 25-én, utóbbit 26-án, a felkészülési időszakot pedig a 30-ai nagy­atádi minitorna zárja. A hazai találkozókat várhatóan egységesen 18.30 órakor rendezik, a kezdési időpontok azonban még változhatnak.

Az FGKC új edzője, Borbándi István Fotó: Makovics Kornél

Mint azt lapunknak korábban az új vezetőedző elmondta, a szokatlanul sok edzőmeccsre a hét új játékos érkezése, valamint az új támadó- és védekezőrendszer megvalósítása miatt is szükség lesz, nem beszélve a koronavírus-járvány miatti több hónapos leállásról.

A szeptember 13-i bajnoki rajt előtti főpróbát egy héttel korábban a Kozármisleny SE elleni idegenbeli Ligakupa-mérkőzéssel tartják a szekszárdiak. Az F-csoportban még a Mohács szerepel, a csoportgyőztes bejut a negyeddöntőbe. Az FGKC január 22-én fogadja a mohácsiakat, a zárókör kezdési időpontjai még nem ismertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!