labdarúgás

2020.07.16. 18:33

Hetedik alkalommal rendezték meg a tolnai Generáció Kupát

Tolnai futballisták három generációja találkozott a hétvégi Generáció Kupán, a tolnai városi sporttelepen. És ha már találkoztak, nemcsak beszélgettek, de játszottak is egy kicsit.

Steinbach Zsolt

Fotó: Mártonfai Dénes

Nem elsősorban a rendezvény sportértéke teszi évről évre „eseménnyé” ezt a tornát, hanem a résztvevők, akik a tolnai futball egykori vagy jelenlegi szereplői közé tartoznak. Ahogy ifj. Tarjányi Gyula, a Generáció Kupa ötletgazdája és főszervezője fogalmazott: a cél, hogy a régi ismerősök találkozhassanak, örüljenek egymásnak és egy jót dumáljanak.

A főszervező is tagja volt annak a megye I-es tolnai csapatnak, amely a 2000-es évek elején sok kellemes élményben részesítette a helyi szurkolókat, többek között egymás után két ezüstérmet is szerezve. Az akkori csapat tagjai évek óta tartják a kapcsolatot, ha máskor nem, legalább évente egyszer összejönnek a Generáció Kupán, ahová persze nem csak az ő korosztályuk kap meghívást. Az idei találkozóra – néhány családtaggal együtt – mintegy hatvanan jöttek el.

A pályán történtek, mint az a képen is látható, sokadlagosak voltak. A lényeg, hogy ismét együtt volt a régi nagy csapat (Fotó: Mártonfai Dénes)

A mostani volt a hetedik ilyen torna. Idén három generáció mérkőzött meg egymással: a 2000–2005-ös csapat mellett a náluk is „tapasztaltabb” öregfiúk és a jelenlegi tolnai gárda játékosai. A nagy melegre és a némileg megfogyatkozott állóképességre tekintettel nem nagy pályán, hanem a kisebb műfüvesen zajlottak a meccsek. Az eredmény nem igazán számított, de a rend kedvéért a Generáció Kupa képzeletbeli krónikás könyvébe bekerült: a tornán a Tolna VFC jelenlegi gárdája végzett az élen, második lett az öregfiúk csapata, míg a harmadik helyet a kétezres évek együttese szerezte meg.

Nemcsak munka, hanem játék után is édes a pihenés. A mérkőzések után zsíroskenyér-parti és hideg italok várták a megfáradt résztvevőket, akiknek eszük ágában sem volt hazasietni. Késő estig tartott a beszélgetés, anekdotázás, bizonyítva, hogy a futballistabarátságok tartósak tudnak lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!