labdarúgás

2020.09.10. 19:17

Ifistákat is csatába kell dobnia a PFC-nek pénteken este a Fradi ellen

Megrendezik a péntekre kiírt Ferencváros–Paksi FC élvonalbeli bajnoki mérkőzést, mely 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

Berg Sándor

Paks 20200815 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Paks Újpest UTE Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Osztermájer Gábor kispad

Forrás: MW

Fotó: Tumbász Hédi

A Paksi FC-hez is begyűrűzött a koronavírus. Ebben semmi új nincsen, hiszen már a múlt pénteki, Szentlőrinc elleni felkészülési mérkőzést is törölni kellett a pandémiahelyzet miatt. Akkor még „csak” néhány paksi játékos szervezetében mutatták ki a tesztek a vírus jelenlétét, azóta viszont fokozódott a helyzet.

Az NB III-ban szereplő második számú csapat szerdán nem játszotta le a Szegedi VSE elleni bajnokit (szeptember 23-ra halasztották), s sokáig kérdéses volt, hogy a mára kiírt élvonalbeli találkozó megrendezhető lesz-e.

A Magyar Labdarúgó-szövetség szabálya szerint akkor halasztható el klubonként egy mérkőzés (mely új időpontjában vagy megrendezik a találkozót, vagy a „vétlen” csapat kapja meg a három pontot 3–0-s gólkülönbséggel), ha abba mindkét fél beleegyezik. S itt van a bibi...

Információink szerint a bajnoki címvédő Ferencváros nem ment bele a halasztásba, így pénteken mindenképpen meg kell rendezni a mérkőzést. Azt a mérkőzést, melyre úgy utazik el a Paks, hogy legutóbb múlt csütörtökön edzett a csapat. Merthogy a pozitív tesztet produkálók azóta karanténban vannak, nem érintkezhetnek a játékostársakkal, stábtagokkal, egyszóval senkivel sem.

Öröm az ürömben, hogy senki sem érzi magát rosszul, nagyon enyhék a tünetek, de fő az óvatosság, a biztonság. A szerdai teszt eredményei alapján a negatív mintát produkálók pályára léphetnek a Groupama Arénában, a kérdés, hogy ez hány játékost jelent.

A csütörtök délutáni állás szerint a felnőtt keretből mindössze tíz játékra alkalmas (értve ezalatt az utazható állapotot, nem az edzettséget) futballistája van a csapatnak, a nevezettek listáját így az utánpótlásból kell feltölteni. Az is kérdés, hogy a fiatalok közül kire számíthat Osztermájer Gábor, hiszen a felnőtt és az NB III-as csapat között mozgó játékosok közül is többeknek karanténba kellett vonulniuk.

Mindezek fényében szakmai elemzésekbe kár is belemenni. Teljes kerettel is a szerdán Bajnokok Ligája-selejtezőn a Dinamo Zagrebet fogadó Ferencváros számított volna a mérkőzés esélyesének (legutóbb 2017 áprilisában nyert a PFC, pontot az utolsó, paksi meccsen szereztek a 96. percben), így viszont az atomvárosiaknak le kell tudniuk valahogy ezt a meccset, s bízni abban, hogy a jövő szombati, MTK Budapest elleni hazai bajnokira már valamennyi játékos hadra fogható lesz, vagy legalábbis a betegek többsége.


A válogatott Nemzetek Ligája-selejtezői miatti szünet után a negyedik fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga, amelyben a listavezető Puskás Akadémia a második helyen álló MOL Fehérvár FC otthonába látogat.

A 4. forduló programja, péntek: Ferencvárosi TC–Paksi FC (Groupama Aréna) 20 óra. Szombat: Mezőkövesd Zsóry FC–Budafoki MTE 14.45 óra, Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd 17 óra, MOL Fehérvár FC–Puskás Akadémia FC 19.30 óra. Vasárnap: Újpest FC–Kisvárda Master Good 15 óra, MTK Budapest–ZTE FC 17.30 óra.

OTP Bank Liga, az állás

1. Puskás Akadémia 2 2 0 0 6–2 6

2. Fehérvár 3 1 2 0 8–5 5

3. MTK 3 1 2 0 5–3 5

4. Diósgyőr 2 1 1 0 3–2 4

5. Ferencváros 2 1 1 0 3–2 4

6. Újpest 3 1 1 1 5–5 4

7. Mezőkövesd 3 1 1 1 4–4 4

8. Budafok 3 1 1 1 4–5 4

9. Kisvárda 3 1 0 2 3–6 3

10. Zalaegerszeg 3 0 2 1 5–6 2

11. Paksi FC 3 0 1 2 3–5 1

12. Bp. Honvéd 2 0 0 2 2–5 0

Borítóképünkön: Osztermájer Gábor (jobbra) és szakmai stábja nincs könnyű helyzetben, tegnap még azt sem tudták, ki léphet pályára

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!