kosárlabda

2020.09.02. 12:44

Jóval később kezdődik az Európa Kupa

TEOL

Fotó: Mártonfai Dénes

Az előzetes tervekkel ellentétben október helyett jóval később, csak január elején rajtol el a női Európa Kupa harminckét csapatos csoportköre, áll a nemzetközi szövetség (FIBA) szerdai tájékoztatásában.

A második számú európai klubsorozatban – az UNI Győr és a VBW CEKK Cegléd mellett – az Atomerőmű KSC Szekszárd is érdekelt. A csoportkör sorsolását már augusztus közepén megtartották, Djokics Zseljko együttese a győriek mellett az alig néhány éve alapított ukrán BC Prometej, illetve nemzetközi szinten pár éve még meghatározó, most újjáalakult török Bellona Kayseri együttesével került egy négyesbe.

Az Európa Kupával ellentétben az Euroliga főtáblás küzdelmei a korábbi terveknek megfelelően októberben kezdődnek. A klubok a nemzeti szövetségekkel együtt, a kormányok aktuális rendelkezései alapján szervezik meg az utazásokat és meccseket, közölte a FIBA. A selejtezőket, köztük az Aluinvent-DVTK Miskolc és a török Izmit Belediyespor párharcát szeptember végén kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!