kosárlabda

2020.09.28. 16:35

Sopron-veréssel kezdte a szezont a Bonyhád

Idegenben múlta felül tizenegy ponttal a soproni SMAFC együttesét, ezzel győzelemmel mutatkozott be az új idényben az Atomerőmű KSE Bonyhád a férfi NB I/B Zöld csoportjában.

Berg Sándor

Forrás: Shutterstock

A holtszezonban nagy változás történt a völgységi klub életében, a paksi Atomerőmű SE-vel új alapokra helyezték az együttműködést. Ennek következményeként több új játékost is be kell építenie Morgen Frigyesnek és stábjának a csapatba, ami a járvány okozta kurta-furcsa felkészülési időszak miatt nem volt egyszerű.

Az összeszokottság hiánya a soproni találkozón is meglátszott, harminckét percig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hajrában a fizikailag (magasságban, súlyban) felőrölte ellenfelét a Bonyhád, mely sebességben is erősebb volt vendéglátójánál.

NB I/B, Zöld csoport, 1. forduló. SMAFC–Atomerőmű KSE Bonyhád 77–88 (19–18, 22–26, 21–20, 15–24). Sopron, v.: Szalai Zs., Esztergályos R., Csák M.

Bonyhád: VERASZTÓ 24/15, PUPP 14, Dorogi 7/3, Gébert 5/3, Tömösváry 4. Csere: PAJOR 17/12, KALMÁR 13, Somogyfoki Sz. 4, Baki S. Edző: Morgen Frigyes. A Sopron legjobb dobói: Kovács B. 23, Soós 16/3, Simon B. 11, Bakk 11/6.

„Hasonló játékerőt képviselt mindkét csapat, igazi szezoneleji mérkőzés volt. Nálunk a támadójáték sokszor elég kaotikus volt, de a legfontosabb most az, hogy győztünk. Ennek kulcsa talán az volt, hogy a negyedik negyedben fizikumban jobban bírtuk, mint a Sopron, ezáltal alakult ki a viszonylag megnyugtató különbség, és így tudtuk behúzni a végjátékot is” – értékelt a bonyhádiak edzője.

A BKSE legközelebb október 9-én, az Eger ellen mérkőzik hazai pályán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!