íjászat

2020.10.14. 17:51

Egész éves produkcióját koronázta meg az Ippon

Október első hetében Felsőegerszegen, majd egy héttel később Siklóson mérték le tudásukat a szekszárdi Ippon Karate és Íjász Egyesület fúvászai, íjászai a Baranya Íjásza, Baranya Fúvásza Bajnokság keretein belül. Utóbbi állomás egyben a záróverseny is volt.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött fotó

Felsőegerszegen rendezték a Baranya Íjásza, Baranya Fúvásza Bajnokság utolsó előtti versenyhétvégéjét október elején. A szekszárdi Ippon egyesület tizennégy versenyzővel vett részt az öt órán keresztül zajló vadászaton, amelyen több mint kétszáz versenyző mérte össze tudását, kitartását és állóképességét.

Eredmények

Aranyérem: Balogh László (barebow), Valkó Viktória (tradicionális), Horváth Polett Eszter (tradicionális íj, mini), Orsós Krisztofer (fúvász), Ricz József (fúvász), Budai Kornél (fúvász).

Ezüstérem: Balogh László (fúvász), Budai Kornél (ref­lex íj), Orsós Sándor (fúvász), Orsós Krisztofer (ifi reflex), Zsinka Bence (fúvász).

Bronzérem: Berta Béla (fúvász).

Tokos Enikő ötödik, Hettich Balázs hatodik, Zsinka Bence hetedik, Hegyi Levente nyolcadik lett, Hettich Imre pedig a középmezőnyben végzett kategóriájában, míg első versenyén induló Antifinger László a huszonhetedik helyen zárt a legnépesebb mezőnyben a tradicionális íjjal lövők között.

A hét helyszínen zajló versenysorozat múlt héten Siklóson fejeződött be, melyen több száz fő vett részt. Az Ippon íjászai ezúttal is nagy létszámmal, több generációval vonultak fel.

A verseny a megszokott távlövéssel vette kezdetét, amelyben az eddig is remekül teljesítő Hettich család, Imre, Balázs és Tokos Enikő hatvan méternél még versenyben volt az egyméteres szalmacél eltalálásánál. Már a Lovas Tanya körüli erdőségben zajló versenyeredmények is kedveztek a klub versenyzőinek, hiszen nyolc arany-, három ezüst- és három bronz­érmet „lőttek ki” a rangos mezőnyben.

Fotó: Beküldött fotó

A tradicionális íjjal lövő hölgyek között a verseny győztese Valkó Viktória lett, aki – címvédőként – összesítésben megkapta a Baranya Íjász Bajnokának járó aranyérmet és az ezzel járó címet, illetve trófeát.

Az ipponosok legeredményesebb versenyzője egyben a legfiatalabb is: a kilenc­éves, a klub kötelékében két esztendeje álló Horváth Polett Eszter négy érmet gyűjtött be, ebből két aranyat a verseny két (tradicionális íj, minifúvász) kategóriájából. Összesítésben még egy Megyebajnoki aranyat és egy ezüstöt is magáénak tudhatott.

A gyermekkorosztályban Cselik Csenge a vadászreflexesek között nem talált legyőzőre, Huber Adrián a longbow kategóriában szerzett aranyérmet, a fúvász kategóriában pedig ötödik helyezést ért el. Balogh László szenior longbowban lett első, a fúvászoknál ezüstérmet nyert. Az összesítésben a versenysorozat befejeztével a Baranya Fúvásza sorozatban a negyedik helyen végzett.

Sós Krisztián a vadászreflex mezőnyében harmadik, a fúvócsöves céllövéssel kategóriájában negyedik helyen végzett. Hegyi Levente a fúvócsöveseknél ezüstéremnek örülhetett, a tradicionális íjászoknál nyolcadikként fejezte be a bajnokságot. Hettich Balázs a gyerek tradicionális kategóriában hatodik helyen végzett, összesítésben végül az ötödik helyre került. Zsinka Bence fúvócsővel negyedik, tradicionális íjjal harmadik lett, míg fúvászként összetettben hatodikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!