labdarúgás

2020.11.16. 13:28

A szép emlékektől ma is könny szökik a szemébe

Kuttor Attila távozása után neki sem volt maradása Mezőkövesden. A szekszárdi videoelemző, Lugos József a lapunknak adott interjúban azt mondta, egy csapat az övék, így nem is volt kérdés, hogy ő sem folytatja Matyóföldön. Azt is mondta, hogy kövesdi munkássága alatt jobb szakember és jobb ember is lett.

Rónai Gábor

Fotó: MW

– Hogy őszinte legyek, benne volt a pakliban a váltás... Vagy ön nem így gondolja?

– Bár mostanában az eredmények nem úgy alakultak, ahogy az előző szezonban, váratlanul ért minket a döntés, mert mindenki mindent megtett azért, hogy sikeresek legyünk – felelte Lugos József, aki Kuttor Attilával együtt távozott az OTP Bank Ligában nagy meglepetésre csak az utolsó helyen álló Mezőkövesd Zsóry FC-től.

– Nem is voltak előjelei?

– Különösebb jeleket nem érzékeltünk. Inkább azt, hogy ha jön a győzelem akkor minden rendben van, mert a helyzeteink eddig is megvoltak a mérkőzéseken. Jól futballozott a csapat. Csak mindig egy kicsi hiányzott. Ezt a kicsit pedig gólnak hívják.

– Egyértelmű volt, hogy ha megy a vezetőedző, ön sem marad?

– Igazából nem volt választási lehetőségem, de nincs is jelentősége, hiszen mi így vagyunk egy csapat lassan három éve. Együtt szeretünk dolgozni, és ez így is marad. Ha megy az edző, akkor mi is szedjük a sátorfánkat.

– Fáj a szíve?

– Egy kicsit sajog, de hihetetlenül pozitív minden, amit érzek, ha visszagondolok a mezőkövesdi évekre. Itt dolgoztam először NB I-ben, itt ismertem meg olyan embereket és szereztem olyan barátokat, akikkel soha nem fog megszakadni a kapcsolatom. Hálás vagyok a mezőkövesdi klubvezetésnek, hogy lehetőséget adott nekem. Olyan ember vagyok, akiben csak a jó dolgok maradnak meg, de azok nagyon intenzíven és nagyon sokáig.

– Ha nem titok, elárulja, hogy mik ezek a jó dolgok?

– Hihetetlen élmény volt a Magyar Kupa döntője tavaly a Bp. Honvéd ellen. Annak ellenére, hogy elveszítettük (a Honvéd 2–1-es győzelmet aratott – A szerk.), történelmet írtunk azzal, hogy bejutottunk a fináléba. Olyan mélyen bennem maradt a Puskás Arénában lejátszott találkozó, hogy még most is kicsit könnyes lett a szemem, hogy rá gondoltam. De mondhatnám a bajnokságban elért negyedik helyünket is, amire most már örökké emlékezni fognak Mezőkövesden. Minden pillanatra jó érzéssel gondolok vissza, még a vereségekre is, mert azokból is sokat tanultunk, és építkezni tudtunk belőlük.

– Nem akarom elrontani a kedvét, de az idei szezonban nem igazán sikerült építkezni. Mi történt a csapattal?

– A játékosok jönnek, mennek... Nekünk nem sikerült az adott posztra a legjobb és a leggyorsabban beépíthető embert megtalálnunk. Persze ebből még nem következik egyenes arányban, hogy utolsónak kell lennünk az élvonalban, mert azt mindenki tudja, hogy ez a csapat sokkal, de sokkal jobb annál, mint amit a tabella mutat. A visszaesés okait azonban még én is keresem magamban. Meg persze a többiek is.

– Merre tovább? Tudja már, hogy mihez kezd most?

– Elsődlegesen a pihenés lesz fókuszban. A családommal töltöm a mindennapjaimat. A feleségem, a kislányom és a kisfiam adják számomra a nyugalmat, ők töltenek fel energiával, és ők segítenek betölteni azt az űrt is, amit most a lelkemben, legbelül érzek. Szerencsés vagyok, mert pozitívan fogják fel azt, ami történt, azt mondják, ezek az évek csak a rám váró út első méterei voltak. Remélem, igazuk lesz!

– Más emberként jött el Mezőkövesdről, mint amilyen emberként odament?

– Az elmúlt időszak nagyon megváltoztatott. Rengeteget tanultam a futballról. Ami köszönhető a szakmai stábunknak és az egyesületnek is. Emberileg biztos, hogy felelősségteljesebb lettem, és azt sem szabad elfelejteni, hogy én is öregszem.

Borítóképen:Csányi Sándor MLSZ-elnök akasztotta Lugos József nyakába a kupaezüstöt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!