kosárlabda

2020.11.25. 19:07

Buborékban játssza kupamérkőzéseit a KSC Szekszárd

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) bejelentette, hogy a koronavírus-járvány közepette bevett szokás szerint, buborékos rendszerben bonyolítják le a női Európa Kupa 2020/2021-es kiírását.

Tolnai Népújság

20201003 Szekszárd NŐI NB I. A kosárlabda mérkőzés Atomerőmű KSC Szekszárd - PEAC-Pécs Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Képen: SELCOVA ILINA, Theodoreán Alexandra

Fotó: Mártonfai Dénes

A második számú európai kupasorozatot jelentősen lerövidítette a FIBA. Gyakorlatilag megfelezték a mérkőzések számát, és négy buborékos tornával lezajlik majd az idei Európa Kupa.

December 16-én vagy 17-én rendezik a sorozat selejtezőit. Az Euroliga-selejtezőkhöz hasonlóan egy helyszínen kerül sor a selejtező-mérkőzésekre és egy találkozón dől el a továbbjutó kiléte.

Az Európa Kupában négy csapatos csoportokban zajlik a küzdelem. A csoportkör buborékos tornája 2021. január 19. és 22. között lesz. Nagy változás, hogy a négyesek tagjai csak egyszer játszanak egymással. A csoportok első két helyezettje jut be a legjobb tizenhat együttes közé.

Arról már korábban hírt adtunk, hogy idén nincs átjárás az Euroliga és az Európa Kupa között. Az Európa Kupa legjobb 16 csapata ismét buborékba vonul. Ezt a buborékos tornát március 16. és 18. között bonyolítják le. A nyolcaddöntős és a negyeddöntős párharcok is egy mérkőzésen dőlnek el. Az innen továbbjutók már a Final Fourba kerülnek, melyre 2021. április 9. és 11. között kerül sor.

A buborékos tornák házigazdáiról később dönt a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség.

A magyar bajnokságot négy együttes képviseli az idei sorozatban: az Atomerőmű KSC Szekszárd, az UNI Győr-Mély Út, az Aluinvent DVTK Miskolc, valamint a VBW CEKK Cegléd harcol a továbbjutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!