Visszatekintő

2020.12.17. 16:29

Sokáig beszédtéma lesz még a Paks–Fradi

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Sokan félthették a Paksot, hiszen a két csapat szeptemberi mérkőzését a Ferencváros 5–0-ra nyerte (igaz, az atomvárosiakon akkor söpört végig a koronavírus, a mérkőzés elhalasztásába pedig nem ment bele a nagy múltú csapat), ráadásul a fővárosiak keretéből két bajnokesélyes kezdőt is ki lehet állítani.

Ennek ellenére végig pariban volt Bognár György csapata a Bajnokok Ligája-csoportkörös ellenfelével, több helyzetet (18/8, illetve 14/9 lehetőség) alakított ki, és ha nincsenek a bírói tévedések, akár pontot is szerezhetett volna a Paks.

„Nem érdemeltünk vereséget, a lehetőségeinket, a játék minőségét figyelembe véve és a bírói bakikat leszámítva nem kellett volna kikapnunk. Mi futballoztunk, a Ferencváros kontrázott, a találkozó utolsó negyedében rendkívül hatékonyan. Az első szögletből bekapott gól ellenére a játék képe jó volt, megvoltak a lehetőségeink az első félidőben is, jó ritmusban is játszottunk.

Egyenlő bánásmódot érdemeltünk volna ezen a mérkőzésen is, reméljük, legközelebb megkapjuk – fogalmazott a találkozó után a paksiak vezetőedzője, utalva Bognár István les címén elvett góljára és a véleményes tizenegyesre hazai, illetve vendégoldalon. – Ha nem látja a kapus a labdát, akkor nem vetődik. Ha kapusunk elüti a labdát, akkor az nem tizenegyes. Fontos lendületet kapott a Fradi, ilyen bíró segítséggel a Barcelonát is megverhette volna.”

Bognár Györggyel először kapott ki hazai pályán a Paks, összességében hat győzelem, két döntetlen és három vereség a mérleg. Az atomvárosiaknak pedig ez volt a 451. NB I-es bajnokija, ebből 155-öt megnyert, 166-ot elveszített a 130 döntetlen mellett. A zöld-fehérek szombaton az MTK Budapest otthonában zárják az idei évet.

Emlékeztető. Paksi FC–Ferencváros 1–3 (1–1).

Paks, zárt kapuk mögött. V.: Berke (Tóth II,, Garai).

Paks: Holczer – Lenzsér (Gévay, a szünetben), Szélpál (Vas G., 89.), Szabó J. – Bertus, Balogh B., Bognár I., Osváth – Haraszti (Ádám M., 66.), Sajbán Máté (Szendrei, 90.), Nagy R. (Szakály D., 77.). Vezetőedző: Bognár György.

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Blazic, Heister – Laidouni, Haratin – Uzuni (Dvali, 86.), Mak (Somalia, 68.), Zubkov (Tokmac, 55.) – Boli (Isael, 69.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

Gólszerző: Szabó J. (44.), illetve Frimpong (3.), Haratin (50., 11-esből), Isael (86.).

Borítóképünkön: Frimpong (5) lövése már a 3. percben utat talált a paksi kapuba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!