Gyors búcsú

2021.01.13. 20:13

Hatalmas esélyt szalasztott el Cirjenics

Berg Sándor

Budapest 20190714 Cselgáncs 2019 Judo Grand Prix GP Cirjenics Miklós Nemzeti Sport Fotó Tumbász Hédi

Forrás: MW-archívum

Fotó: TumbaszHedi

Nem tudott maradandót alkotni Dohában Cirjenics Miklós, aki már az első fordulóban kikapott horvát ellenfelétől a Katarban szerdán befejeződött Mesterek Tornáján. Az Atomerőmű SE 100 kilogrammos súlycsoportban érdekelt versenyzője nem töltött sok időt a tatamin: harmincöt másodperccel a kezdés után egy ipponnal alulmaradt Zlatko Kumriccal szemben.

A paksiak olimpikonja a korai kieséssel nagy esélyt szalasztott el, hogy megerősítse helyét az olimpiai kvalifikációs versenyben, ugyanis a mögötte álló riválisok közül hárman jutottak messzebb nála a tornán, közülük a holland Simeon Catharina ötödik lett. Ezzel ő szinte biztos, hogy megelőzi Cirjenicset, aki a részvétellel kétszáz pontot írhat jóvá magának, míg egy előkelő helyezéssel három helyet is előreugorhatott volna a jelenlegi 22. pozíciójához képest – ami szerencsére még így is tokiói részvételt jelent számára.

A Mesterek Tornája zárónapján négy magyar vett részt, de Tóth Krisztián (90 kg), Sipőcz Richárd (+100) és Szigetvári Mercédesz (+78) is helyezetlenül zárt, ahogy korábban Özbas Szofi (63) és Ungvári Attila (81) is.

Pupp Réka (52) viszont bravúros ötödik helyet szerzett (ráadásul a bronzra is volt esélye), így ő lett a magyar delegáció legeredményesebb versenyzője az év első rangos viadalán. Pupp az ötödik helyért 648 pontot kapott (majdnem annyit, mint amennyi egy Európa-bajnoki aranyért jár), ezzel 2395-re növelte kvalifikációs pontjainak számát, és újfent kijutó helyen áll az olimpiai versengésben.

A 294 ezer dollár (88 millió forint) összdíjazású katari világeseményre minden súlycsoport legjobb 36 dzsúdósát hívták meg. A viadal rangját jelzi, hogy a Mesterek Tornájánál csak a világbajnokságon lehet több pontot szerezni az olimpiai kvalifikációs sorozatban.

Borítóképünk: Cirjenics Miklós egy jó szerepléssel előre léphetett volna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!