kosárlabda

2021.03.15. 18:31

Bombaerős francia gárda vár kedd este a szekszárdiakra

Rónai Gábor

20210220 Szekszárd fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – VASAS AKADÉMIA NB1női kosárlabda mérkőzés. képen: Djokics Zseljko ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD Vezetőedzője

Fotó: Mártonfai Dénes

Parádés teljesítménnyel nyerte meg az Európa Kupa győri buborékját február elején az Atomerőmű KSC Szekszárd. Djokics Zseljko csapata az ukrán Prometej (106–80), a török Bellona Kayseri Basketbol (88–71) és a házigazda UNI Győr Mély-Út (75–67) ellen is győzött, így első helyen jutott a legjobb tizenhat csapat közé.

A törökországi Kayseriben már a négy közé kerülés a tét. Holnap este a francia Saint-Amand Hainaut Baskettel kezd a KSC, s ha nyernek Studer Ágnesék, akkor a kisalföldi városban legyőzött Kayseri vagy a szintén török Elazig Il Ozel Idare következik – akkor már az elődöntő lesz a tét.

„Másképp alakult a felkészülésünk, mint a győri buborék előtt, amikor mindenki egészséges volt, tíz napot tudtunk edzeni, s ez mind támadásban, mind védekezésben meglátszott az ott mutatott játékunkon” – mondta Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője. – Most csak három napja tudunk készülni, ráadásul vannak gondjaink, hiszen Erica McCall sérülés miatt nem tudott edzeni, Maja Skorics és Szabó Fanni pedig nem is tud játszani Kayseriben. A frissen leigazolt Dewanna Bonner egyelőre nincs topformában, ezeket a napokat arra használjuk, hogy megtaláljuk a legjobb helyét a játékrendszerünkben. Riválisunkkal nem is igazán tudtunk foglalkozni, elsősorban a saját játékunkat igyekszünk tökéletesíteni. Annak ellenére, hogy csak utolsók hazájuk bajnokságában, az eredményeik azt mutatják, hogy feljövőben vannak. Nagyon nehéz dolgunk lesz kedden este” – tette hozzá a szakvezető.

Djokics Zseljko vezetőedző rajzolja fel a nyerő taktikát játékosainak Fotó: Mártonfai Dénes

A szekszárdiak vasárnap délelőtt utaztak el Kayseribe, ahol magyar idő szerint 18 órakor kezdődik a Hainaut Basket elleni meccsük.

Más ez a csapat

„Annak ellenére, hogy riválisunk csak utolsó helyen áll a tabellán hazája bajnokságában, egy kiváló csapat, amely most feljövőben van. Januárban légiósokat cseréltek: az amerikai Jasmine Baileyre, a horvát Iva Slonjsakra és a svéd Elin Gustavssonra nagyon kell figyelnünk. Előbbi pár éve az olasz bajnokság MVP-je is volt, utóbbi remekül dobja a triplákat, Gustavsson pedig a magas posztokon remekel. Nagyon fizikális kosárlabdát játszanak, fontos lesz, hogy versenyben legyünk a lepattanókért zajló csatában” – mondta még a riválisról Djokics Zseljko.

Az összecsapást élőben lehet majd követni a FIBA YouTube csatornáján, " target="_blank" rel="noopener noreferrer">IDE kattintva.

A szekszárdi klub ELŐ/JÁTÉK című beharangozó műsorában ezúttal Studer Ágnes és Zala Friskovec beszélgettek az esélyekről:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!