motokrossz

2021.03.31. 19:38

Meghívásos faddi futam vezette fel az idei szezont

A megyei motokrosszpályákon is kitavaszodott, hétvégén Faddon rendezték az év első versenyét a Langer Motorsport Egyesület szervezésében.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Országos meghívásos versennyel vette kezdetét múlt héten a motokrosszos élet Tolna megyében. A már jól bejáratott zombai és csikóstőttősi pálya helyett ezúttal Faddon rótták a köröket a mindenre elszántak.

„Két fő híján száz versenyző nevezett a tizennégy kategória valamelyikére, ami a kialakult járványügyi helyzet tekintetében kiválónak mondható, hiszen fontos előírásoknak kell nekünk mint szervezőknek eleget tenni, és be is kell tartatnunk, míg az indulóknak betartaniuk ezeket – fogalmazott lapunknak Langer József főszervező. – A pálya számunkra is új volt, egy több mint húszéves nyomvonalat kellett ráncba szednünk, feljavítanunk, kiszélesítenünk, de azt gondolom, hogy a minőségre nem lehetett panasz. Ebben nagy szerepet játszottak a helyi gazdák és az önkormányzat, ezúton is köszönjük nekik a segítséget.”

A faddi versenyen kitettek magukért a „házigazda” Langer Motorsport Egyesület indulói, akik között megyei versenyzők is akadtak szép számmal. A legemlékezetesebbre a paksi Roger Attila győzelme sikerült, aki élete első sikerét aratta.

Eredmények. Amatőr MX 1: 2. Farkas Tibor..., 5. Szentgyörgyi Dávid. MX2: 2. Meggyes László..., 4. Hajós Gábor, 5. Kiss Zsolt. Haladó MX2: 3. Katona Péter. Szenior: 1. Roger Attila (Paks). Hobbi MX1: 3. Szi­lágyi Barnabás, 4. Németh Zoltán (Bonyhád). MX2: 2. Nagy Zoltán, 3. Szirovicza Antal, 4. Himer Attila, 5. Czigler Kristóf. Kezdő: 1. Sükösdi Dávid (Báta)..., 4. Plézer Gábor (Sárszentlőrinc), 5. Tufjl Richárd, 6. Kistakács Martin (Szekszárd). 50 ccm: 1. Márta Botond. 85 ccm: 5. Gulyás Péter, 6. Matuschek Zalán (Bonyhád). Lady: 2. Breda Márta..., 4. Merkl Gabriella, 5. Szirovicza Vivien.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!