kosárlabda

2021.05.14. 14:58

Két évtizedes pályafutás végére tett pontot Lóránt Péter

Húsz év után befejezi pályafutását Lóránt Péter, az egyik legsikeresebb magyar férfi kosaras. Utolsó klubja az Atomerőmű SE volt.

Rónai Gábor

20201202 Paks FÉRFI NB I. A kosárlabda mérkőzés Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák. Fotó: Molnár Gyula MGY Tolnai Népújság Képen: Lóránt Péter

Fotó: Molnár Gyula

Az már biztos, hogy Lóránt Péter nélkül kezdi meg a következő idényt az Atomerőmű SE NB I-es férficsapata. A 35 éves magasember pénteken jelentette be, hogy felhagy az aktív játékkal, és szögre akasztja kosaras szerelését.

A Nemzeti Sportnak adott interjúban Lóránt Péter elmondta, hogy a teste egyszerűen jelezte, hogy itt a vége.

„Már érlelődött bennem egy ideje, hogy hamarosan be kell fejeznem – mondta a lapnak Lóránt. – Sok fájdalom kísérte az előző szezonomat, decembertől el nem múló csonthártyagyulladás gyötört. Húsz éve kezdtem profi karrierem, most a végére értem. A koronavírust is elkaptam, és eléggé megsínylettem. Így is voltak kiemelkedő meccseim, de az, hogy keveset tudtam edzeni, meglátszott a teljesítményemen. Lehetett volna még egy-két jó évem, amikor az ASE-val kiestünk a negyeddöntőben, több ajánlatot is kaptam, amik jól estek, de addigra eldöntöttem, hogy abbahagyom” – mondta.

Lóránt Pétert 2009-ben az év játékosának választották, mindemellett 76-szor volt magyar válogatott, háromszoros magyar bajnok, kétszeres Magyar Kupa-győztes, olasz bajnoki ezüstérmes, háromszoros magyar bajnoki ezüstérmes és EuroChallenge negyedik helyezett. Magyarországon kívül sikeres külföldi pályafutása is volt, játszott Belgiumban, az Antwerp Giants csapatában, Spanyolországban a Manresa, a Burgos és a San Sebastian együttesében, Olaszországban pedig a Virtus Romában és a Pesaróban. Innén tért haza 2015-ben az Alba Fehérvárhoz, Paksra pedig 2019-ben igazolt. Az ASE színeiben tétmeccsen 1121 percet játszott, 611 pontot dobott és 290 lepattanót szerzett.

„Elégedett vagyok a karrieremmel – folytatta Lóránt. – Nyilván a mostani eszemmel sok mindent másképpen csinálnék, de van egy gyönyörű életem, feleségem, gyermekeim, barátaim – elégedett vagyok azzal, amit elértem. Sok szép élményt kaptam a kosárlabdától” – tette hozzá.

Lóránt Péter nem szakad el a kosárlabdától, testvére, András az egyik legnagyobb menedzserirodájának igazgatósági tagja, a jövőben ő is belekóstol ebbe a világba. Mint mondja, testvérének húszéves ügynöki tapasztalata van, ő pedig majd játékosfejjel gondolkodik.

„Jó csapat leszünk együtt!” – mondta. Így legyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!